POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Zander: Trots segern mot City - fortfarande infekterat i Real

Först kändes allt avslaget - men sedan insåg Per Zander att La Liga-helgen är hetare än på länge. Spanienexperten skriver även om det fortsatt infekterade läget i Real Madrid.

När jag först tittade på den femte omgångens matcher tänkte jag, det är ju inget möte som sticker ut. Vid närmare eftertanke stämmer det förstås inte alls. Det går i stort sett att vända på resonemanget, till och med. Det är få matcher som känns avslagna i den här omgången, som i mångt och mycket handlar om direkta möten.

Till att börja med, klockan 16.00 på lördag, möter 17:e-placerade Zaragoza jumbon Osasuna. Det är två lag som har börjat tungt, och någon kommer att bli lämnad i träsket. Osasuna är alltid svårt, men lider av att spela borta. Och vi vet vad vi får. Det kanske inte blir vackert, men det blir ett överlevnadskrig i den lägre regionen.

Celta mot Getafe följer samma mönster, med skillnaden att man spelar vackrare och ligger högre i tabellen. Galacierna har börjat bra, och möter en jämnbördig konkurrent. Men även om Celta bitvis känns fräscht så finns det mycket förstadivisionsrutin i Getafe, som dessutom anser att "vår liga börjar nu", efter de svåra mötena mot Barça och Real Madrid som ändå gav tre poäng.

Betis mot Espanyol är ännu en 6-poängare, som har all förutsättning att bli en rysare. Besökarna har ständigt tappat sina pinnar i de sista minuterna. I helgen saknar Espanyol också sina tränare. Både Pochettino och andretränaren är avstängda, varpå fystränaren får göra ett inhopp som ledare på bänken. Betis, i sin tur, hade flyt när laget inte helt rättvist vann senast mot Valladolid. Just i slutminuten, givetvis.

För att bryta trenden, den sista lördagsmatchen har däremot all förutsättning att bli ett riktigt sömnpiller. Barcelona lider av skador, senast Piqué, men allt annat än en ordentlig kross av Granada vore en sensation. Nej, bättre förutsättning att bli en intressant match har söndagens första möte mellan Mallorca mot Valencia, som framförallt, och säkert, blir en taktisk uppvisning mellan Caparrós och Pellegrino.

Levante och Real Sociedad blir ännu en match mot två egentliga direkta rivaler. Visst, valencianerna spelar i Europa, och fick med nöd och näppe med sig 1-0 mot HIF. Men i laget görs det ingen hemlighet av att ligan är det viktiga och klubbens prioritet. Atleti de Madrid kommer däremot stärka av gårdagens enkla 0-3-seger i Israel inför mötet mot Valladolid, som i sin tur gav mersmak senast mot Betis.

Möjligen en skräll på Vicente Calderón? Rayo visade i alla fall att Europa Leaguemästaren kan tappa fokus och i allra högsta grad göra sig självt sårbart.

I norra Spanien måste Athletic Bilbao vara med och slåss om en plats i toppen. På söndag ställs lejonen mot ett Malaga som aldrig varit bättre, någonsin. Spelet som Pellegrinis manskap visat upp, ännu mer stärkt av veckans framgång i Champions League, blir det hård nöt att knäcka för hemmalaget och argentinaren Bielsa. Nästa fråga, hur länge kommer Malaga att orka?

Söndagskvällens sista match, Rayo mot Real Madrid, borde för den vanliga åskådaren egentligen inte vara alltför upphetsande. Det vill säga, om det inte vore för att Rayo har medvind, vändningen mot Atletico blev nästan en realitet, och för att Real Madrid visar fortsatta tecken på instabilitet.

Visst, det var en fantastisk uppvisning de senaste minuterna mot Man City i Champions League. Men det är fortsatt infekterat, det spekuleras högljutt om Sergio Ramos förmodade bänkstraff, och klubben – samt tränaren – har gått på offensiven genom att anmäla till höger och vänster för förtal. Säkert är i alla fall att Real Madrid, och anhängarna, för tillfället är inkapabla att njuta av lugnet som kom med segern mto City.

Nåväl, den stora matchen spelas på måndag. Klassikern Deportivo de la Coruña mot det ännu mer klassiska Sevilla. Nykomlingen Depor håller ett bra tempo och strävar efter att konsolidera sin plats, medan Sevilla fortsätter att utmana sin egen historia. Med lite tur får matchen också samma intensitet, som de klassiska mötena mellan de båda för inte alltför länge sedan.

Nej, ju mer jag tänker på det, ju mer övertygad blir jag. Det här kommer att bli en stor fotbollshelg.

Publicerad 2012-09-21 kl 11:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå