POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN

Zanders La Liga: Båtfärd för Celta och avklippta kablar

Fotbollskanalens Per Zander sammanfattar den gångna helgen i la liga.

Veckans överkörning

Mallorca gör sin bästa inledning sedan Hector Cúper skötte skutan 1997/98. Och tränaren Joaquín Caparrós gör sin bästa säsongsdebut någonsin. Det är förstås inte bara flyt att Mallorca effektivt vann i helgen, fast möjligen orättvist sett till chanser, mot Valencia med 2-0. Nej, det ligger extremt hårt jobb bakom lagets framgång, med lika extremt begränsade resurser. Valencia dras å sin sida med kreativitetbrist, i mångt och mycket beroende på skadorna i mittfältet. Men Pellegrinos lag kan i alla fall trösta sig med att man redan mött Real Madrid, Barcelona, Bayern München och ett extremt formstarkt Mallorca i inledningen. Nu kan det förhoppningsvis bara bli… lättare.

Veckans debutant

Mallorcas Javier Arizmendi får ursäkta. Park är en av ligans sista och mest intressanta anfallsinkorporationer, i ett av ligans mest intressanta lag, sett till Celtas nydebut i Primera División. I helgen gjorde sydkoreanen, som är utlånad från Arsenal, sitt första mål på sin första möjlighet i den nya klubben. Dessutom blev han den första koreanen någonsin att göra mål i den spanska ligan. Tydligen är det ingen hejd på intresset från hemlandet. Och hela bygden, Vigo alltså, planerar som bäst hur man ska kunna ta emot förmodade horder av koreaner som förväntas följa Celta på plats. Må det hålla i sig.

Veckans otrevligaste

Det finns inget som helst tvivel. Veckans mest otrevliga incident var förstås attentatet med de avskurna elkablarna i Vallecas, som förhindrade matchen mellan Rayo och Real Madrid. Sura tevetittare i 150 länderna, som det pratas om, är förstås en sak. Det är en helt annan att Rayo, som givetvis var helt oskyldigt, ändå inte kunde sköta informationen på ett lämpligt sätt. I väntan på besked släpptes inga åskådare in. Men uppdatering om incidenten förmedlades endast inne på arenan. Resultat, tusentals anhängare blev alltmer frustrerade ute på gatorna och det gick så långt att det uppstod kravaller när människor krävde att få veta vad som egentligen hade hänt. Det borde, och kunde, åtminstone klubben ha förhindrat.

Veckans trevligaste

Det finns många sätt att göra stämningen extra trevlig på. Tillexempel, över 100 anhängare till Celta tog specialchartrad båt till arenan Balaídos för att se laget spela mot Getafe. Det tog nästan fyra timmar att nå arenan, och på båten fanns det förstås mat och dryck i överflöd. Så pass, till och med, att en och annan inte kunde behålla allt när det blåste och gungade som värst. Hursomhelst, vittnesmål talade om en enastående uppladdning. Avslutningen blev förstås ännu bättre, när laget vann med 2-1.

Veckans lag:

Toño (Granada)

Tack vare, bland annat, målvaktens storspel höll Barcelona på att bryta ihop. Det tog till den 86:e minuten innan hemmapubliken kunde pusta ut.

Backlinje:

Godín (Atlético)

Stabil i sin position men gjorde också ett mål. Det var dessutom avslutningen på ett anfall han själv hade dragit igång.  

Geromel (Mallorca)

Mallorca är inne i en fruktansvärd bra period, vilket visar sig genom att nästan hela laget är på topp under ligans inledning.

Ballesteros (Levante)

Lagledare som 36-åringen gör skillnaden. Ännu mer när det inledningsvis gick trögt för Levante mot Real Sociedad.

Cicinho (Sevilla)

Mötet blev inte lika rafflande som förutspått, fast inte helt otippat drog Sevilla det längsta strået. Brassen fortsätter att övertyga i sin nya klubb.

Mittfält:

Krohn Dehli (Celta)

Celta hade en bra dag på jobbet, när Getafe slogs med 2-1. Dansken hade en ännu bättre och bidrog med två assist.

Pina (Mallorca)

Ska man slå Valencia gäller det att inte slappna av en sekund. Pina visade exempel genom att ge precis allt under 90 minuter.

Xavi (Barcelona)

Efter drygt 50 minuter kom Xavi in på plan, och gav Barça det lugn som laget behövde. Att mittfältaren också gjorde det förlösande målet gjorde inte saken sämre.

Navas (Sevilla)

En av de stora anledningarna till att andalusierna ligger på Champions Leagueplats är virvelvinden på Sevillas högra kant.

Anfall:

Park (Celta)

Det är svårt att förbise den fantastiska debuten av Koreanen i Celta. Med eget teveteam på plats (utsänt från hemlandet) gjorde han mål efter tre minuter på plan.

Victor (Zaragoza)

Det gäller att våga, och ännu mer när det är första matchen från start. Victor förkroppsligade ”los maños” attityd mot ett blekt Osasuna.

Publicerad 2012-09-25 kl 12:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå