Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Zidane har tagit examen

Foto: LAURENT CIPRIANI, AP/SCANPIX

Zinedine Zidane

De tre före detta franska landslagsspelarna Zinedine Zidane, Olivier Dacourt, och Éric Carrière blev igår examinerade från ett två-årigt universitetsprogram.

Inför varje årskull väljer universitetet i franska Limoges ut 14 personer som ska få gå på Centre de Droit et d'Économie du Sport. Syftet med utbildningen är att tidigare elitidrottare ska vidareutvecklas för att kunna bli bättre ledare inom sina sporter, som ett komplement till de vanliga tränarkurserna. Det ses som en av de mest prestigefyllda utbildningarna som du kan gå på i Europa, och bland de tidigare examinerad finns bland annat Laurent Blanc och Emmanuel Petit.

Efter två års studerande så examinerades igår Zidane, Dacourt, och Carrière, tre av de mest framstående mittfältarna i fransk fotboll i modern tid. Kurserna inkluderade bland annat psykologi, ekonomi och juridik i professionella idrottsklubbar. Examen är ingen nödvändighet för att bli fotbollstränare, men Zidane har sagt att han ska gå de extra stegen som behövs för att han ska bli en så bra tränare som möjligt. Tränarutbildningen tas istället på Clairefontaine.


Publicerad 2014-01-17 kl 13:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons