Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Zidane om tränarplanerna: "Mitt lag ska spela en offensiv och enkel fotboll"

Foto: Scanpix

BARCELONA. Legendariske mittfältaren Zinedine Zidane ser en framtid inom tränaryrket, och har redan ideer om hur han kommer att coacha.

Real Madrids assisterande tränare Zinedine Zidane har stora planer för sin tränarkarriär och för franska tidningen L'Equipe förklarar han hur han ska föra sitt framtida lag.

- Jag tror på logiskt arbete, på respekt för andra. Jag kommer att vara en ambitiös tränare när det kommer till både spelet och mina mål. Mitt lag kommer vara balanserat och offensivt. De ska ha en enkel och offensiv spelstil. Fotbollen ska vara enkel och väldigt tydlig, säger Zidane

Zidane avslutade sin karriär i Real Madrid 2006 och inför den pågående säsongen återvände han till Real Madrid som assisterande tränare åt Ancelotti. Nu förklarar han varför han ville tillbaka till fotbollsvärlden.

- Jag ville framförallt komma tillbaka för kunna återknyta kontakten med spänningen. Efter vad jag fått uppleva som spelare, behöver jag få känna stressen från planen, varje dag, matcherna, pressen.

Många ex-spelare väljer att starta en tränarkarriär nästan direkt efter de avslutat sin spelarkarriär och då gå in direkt som huvudtränare. Zidane har valt en annan väg och berättar för L'Equipe varför han ville assistera innan han blir huvudtränare för ett lag.

- Man blir för snabbt komfortabel och det är inte bra. Jag behövde ta lite tid för att se saker annorlunda. Bli assisterande och sedan huvudtränare. Genom att lära mig på det här sättet förtydligas mina idéer i mitt huvud. Jag har nu insett vad och hur jag vill göra saker.

Att bli tränare har dock varit ett ganska självklart val för Zidane som vill dela med sig av sin kunskap.

-Jag vill fortsätta att skapa och ge. Jag vet att det är för det här jag föddes, för att dela med mig av det jag kan. Jag kommer ha större möjligheter att göra det om jag tränar ett lag. Man kan leva i lugn och ro, men det är det här jag vill göra.

Men för nu fortsätter Zidane sitt arbete som assisterande tränare i Real Madrid, med drömmen att en dag ta över som huvudtränare i klubben.

- I dag är jag assisterande tränare i Real Madrid och jag vill förvalta det förtroende som de har gett mig. Nu måste jag fortsätta jobba hårt. Jag är otroligt konkurrenskraftig, det är något jag bär i blodet.

Publicerad 2014-01-27 kl 12:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons