Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Zlatan: Det går inte att jämföra Pep med Mourinho

Det var rätt att lämna Inter för Barcelona. Fast vilken tränare som är bäst vill inte Zlatan Ibrahimovic säga:
– Pep är fantastisk, men jag kan inte jämföra honom med Mourinho. De är så olika, säger Zlatan i en intervju.

När Zlatan lämnade Inter för Barcelona i somras gjorde han det för att kunna vinna Champions League. Nu är det just Inter som står i vägen för Zlatan i semifinalerna av turneringen. För Ibra råder det dock inga tvivel om att han gjorde rätt som lämnade Inter.

– Det här laget skapar historia och jag är lycklig över att vara en del av det. Jag anlände mitt i det, men jag är glad över att ha gjort det. Det är en stor ära för mig och jag hoppas att vi fortsätter prestera lika bra.

Inter har hittills gjort fem mål på de fyra matcher de spelat i Champions League, medan Barcelona mäktat med elva – och Zlatan menar att han trivs väl med Barcelonas offensiva spelstil.

– De vackraste är att vinna och att underhålla när man spelar. Det är verkligen fantastiskt. Hela världen ser vad Barcelona är kapabla till.

Pep Guardiola vann allt man kunde vinna med Barcelona under hans första säsong som tränare för laget, och Guardiola har hyllats runt om i fotbollsvärlden för hans bedrift. Zlatan är inte sen att stämma in i den hyllningskören.

– På en personlig nivå har min relation med Guardiola varit fantastisk ända från början. Han talar öppet till mig. Han säger vad han tycker till ditt ansikte. Han är väldigt öppen i hans dialog och jag tror att det är viktigt att en coach har den relationen med sina spelare.

Mourinho är ju också känd för att ha en nära relation till sina spelare, om man ska tro vad flera av hans gamla Chelseaspelare har sagt. Att jämföra de två är dock svårt, menar Zlatan, som föredrar att prata om hur de är som fotbollstränare

– Vi arbetade med bollinnehav med Mourinho också, men när du gör mål i Italien är det tillräckligt, medan man här i Barcelona måste göra mer, man måste fortsätta spela bra och därför är träningarna alltid med boll.

Om Zlatans Barcelona lyckas slå ut Inter i semifinalen, väntar Bayern München eller Lyon på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid – samma arena som hans Barcelona spelar på i helgen.

– Det skulle vara fantastiskt att vinna Champions League i den arenan och vi kommer göra allt vi kan för att komma till finalen.

Publicerad 2010-04-08 kl 23:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons