Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Zlatan om Citys intresse: "Dit jag kommer ska jag vinna"

Manchester Citys intresse för Zlatan var hett stoff innan övergången till Milan. Nu berättar han:
- City var intresserade, Milan var 200 procent intresserade, säger han i en intervju till TV10.

Efter den frostiga relationen med Barcelonas tränare Josep Guardiola, började spekulationer kring vilken klubb som skulle få svenskens underskrift. Miljardärbygget Manchester City var vid den tidpunkten ett av de hetaste alternativen.

- Jag vet att Manchester City var intresserade. Milan var 200 procent intresserade. Sen fanns det vissa andra som inte fick komma ”på bordet”. Men jag tror att klubbarna blev skrämda för övergångssumman och för det personliga kontraktet, säger Zlatan i en intervju till TV10 genom Sportbladet.

Hans val av klubb grundades på en vinnarmentalitet, något som den storsatsande Manchesterklubben saknade, men i intervjun öppnar han för Premier League.

– Dit jag kommer ska jag vinna. Punkt slut. Jag har fyraårskontrakt med Milan och jag hoppas kunna fullfölja alla fyra år. Men jag brukar säga, att ett kontrakt är bara ett papper. Det är mycket som kan hända.

Sedan flytten från Barcelona har Zlatan Ibrahimovic gång på gång öst hånfulla kommentarer mot sin förra tränare Josep Guardiola. Hur Guardiola fått sitt smeknamn ”Filosofen” förklarar Zlatan i en del av TV10-intervjun som SPORT-Expressen tagit del av.

- Han vill vara en filosof när han snackar sitt snack. Det är Mahatma Gandhi-snack när han ska förbereda. Han tror att han har skapat den fotboll som finns i Barcelona, säger Zlatan.

Allt började med en kyss på klubbmärket och ett snack om att skriva historia och till en början var det en enda lång smekmånad innan Zlatan hade kommit in i vardagsrytmen.

- De första sex månaderna var fantastiska, det bara ångade på och vi vann. Jag fick till slut göra 22 mål och 10- 15 klara assist, folk glömmer assisten, de är också viktiga, säger Zlatan

Att det skulle finnas en schism mellan Zlatan och Messi var inget som kom upp i intervjun och svensken poängterade att tiden i Barcelona inte bar på några större hemligheter.

- Jag har inget emot klubben, inget emot spelarna, inget emot staden. Framför allt hade jag inget emot vädret. Allt var bra. Allt, säger han och fortsätter:

- Det kan inte handla om kvaliteten för det var aldrig någon diskussion om fotbollsbiten. Absolut inte. Det var mer en personlig bit. Han vågade inte fronta mig. När vi fick ögonkontakt tittade han bort. Jag har alltid sagt att är jag inte önskad i en klubb, vill inte tränaren ha mig där, då gör jag ett klubbyte. Man vill vara välkommen och önskad av en tränare.

Publicerad 2010-11-12 kl 13:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons