Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allsvenskan: så bra är alla lag inför sista 5 omgångarna

Statistikbloggen

Efter senaste tidens landskamper är det nu dags för klubblagsfotboll kommande drygt 3 veckorna i hela europa. Därefter är det dags för VM-kvalmatchen Frankrike–Sverige fredag den 11:e november samt träningsmatchen borta mot Ungern tisdag den 15:e november. Men innan den landslagssamlingen är det dags för det som de flesta av oss har längtat efter i snart ett år: de absolut sista omgångarna i Allsvenskan 2016.

Samtliga lag i Allsvenskan har nu spelat 25 omgångar. Fem omgångar återstår: omgångarna 26–30. Nu skall det avgöras. Både i toppen och i botten. Dessutom har flertalet lag god chans att spela till sig en hemmaplansfördel till svenska cupens gruppspel. Av de gruppspelsklara lagen kommer de åtta bäst placerade i Allsvenskan att få 2 istället för 1 hemmamatch vilket är en viss fördel. Så det finns definitivt anledningar att hålla tummarna för laget i sitt hjärta även om laget just nu är hårt förankrat i “ingenmansland”.

En bra måttstock på hur bra samtliga Allsvenska lag är just nu är att kolla på hösttruppernas resultat. Det vill säga alla resultat efter slutskedet av sommarens transferfönster som bommade igen den 11:e augusti (mellan omgångarna 17 och 18). Men jag tar mig friheten att räkna från och med omgång 17, eftersom det var inför denna som Djurgården bytte huvudtränare.

Annons

Så här ser den Allsvenska tabellen ut för hösttrupperna:

20161013-allsvenskan-formkurva

Den kommande omgången är glödhet! Först är det seriefinalen IFK Norrköping–Malmö FF på söndag, en match som hemmalaget måste vinna för att hålla guldstriden maximalt spännande för oss som hejar på andra lag. Därefter kommer de två formstarka lagen Djurgården (2,11 p/match) och Hammarby (2,00 p/match) att mötas nu på måndag på Tele2 Arena där Hammarby agerar hemmalag. Förhoppningsvis blir det derbyt en riktig fotbollsfest!

Tabelltoppen efter omgång 25:

1 – MFF 57p, 31 plusmål
2 – “Nor” 53p, 21 plusmål
3 – AIK 50p, 22 plusmål

Omgång 26 i sin helhet:

Lördag 15:e oktober
Falkenberg–Sundsvall

Söndag 16:e oktober
Örebro–Kalmar
AIK–Östersund
IFK Norrköping–Malmö FF
Elfsborg–Helsingborg
J-Södra–Häcken

Måndag 17:e oktober
IFK Göteborg–Gefle
Hammarby–Djurgården

Annons

Samtliga matcher visas i C Mores sportutbud.

Publicerad 2016-10-13 18:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto