Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kartläggning: längsta förlustfria sviterna i europeiska ligorna

Statistikbloggen

Ni som har hängt med i den här bloggen minns kanske att jag bloggade om Real Madrids växande segersvit som stannade vid en tangering av Barcelonas La Liga-rekord, samt om de längsta segersviterna genom alla tider i de europeiska ligorna.

Real Madrids segersvit i ligaspelet stannade vid 16 matcher. Villarreal bröt Real Madrids svit genom att kryssa på Marängernas borg Bernabeu den 21:a september. Sedan kom två ytterligare kryss för Real Madrid. Därefter blev det 6 st raka segrar och där är vi nu: 25 raka ligamatcher utan förlust.

På lördag eftermiddag (3 december) är det ett “äkta” El Clasico igen: lagen möts i ligaspelet och det är Barcelona som tar emot Real Madrid. Kan Real Madrid utöka sin monstersvit till 26 raka ligamatcher utan förlust och öka på till 7 raka segrar? Eller kommer Messi & Co att “förstöra festen” för CR7 & Co?

Annons

***

Men hur står sig Real Madrids långa förlustfria svit mot övriga lag i de europeiska ligorna? Undertecknad kunde såklart inte låta bli att kartlägga detta. Först lite bakgrund till researchen: urvalet blev de i princip 20 bästa ligorna i europa och endast lag som gått obesegrade denna höst för höst/vår-ligorna. För Vitryssland där ligan går vår-höst fick det bli en snabbkoll på topplagens förlustfria sviter.

Så här står sig Real Madrid mot de övriga lagen:

20161130-ligamatcher-utan-stryk-v2

Real Madrid är alltså “bara” tvåa. Trea är Benfica där en viss Lindelöf har gått och blivit en ordinarie mittback. På fjärde plats har vi det ständiga “svensklaget” FC Köpenhamn.

Senaste förlusterna i ligaspelet för respektive lag – rangordnat:
Benfica: 12/2 2016
HNK Rijeka: 21/2
Real Madrid: 27/2
Basaksehir: 12/3
Celtic: 11/5

Annons
S Donetsk: 15/5
RB Leipzig: 15/5
Besiktas: 18/5
FCK: 22/5
Basel: 25/5
Shakhtyor: 8/8

Vinklar vi statistiken på detta sätt så är det Lindelöf & Co (Benfica) som haft längst tid sedan senaste ligaförlusten.

Anmärkningsvärt är att i väldigt många ligor har samtliga lag redan minst 1 förlust denna höst. Dessa ligor är: Premier League, Serie A, Liig Öhh (Frankrike), Ryssland, Holland, Belgien, Grekland, Österrike, Tjeckien och Rumänien.

***

Vad tror ni läsare om El Clasico på lördag? Förlänger Real sin svit eller blir det Barcelona som vinner?

Publicerad 2016-11-30 12:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto