Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan VS Messi VS Ronaldo i Champions League: målfacit

Statistikbloggen

Hur många gånger kommenteras det inte “sluta jämför Zlatan med Messi och Ronaldo”, men Zlatan är Sveriges kanske största stjärna i fotboll genom alla tider. Och det råder inget tvivel om att Ronaldo och Messi är senaste årens absolut bästa anfallare. Ronaldo och Messi ÄR verkligen nummer 1 och 2 i världen. Hur nära är Zlatan dessa två spelare? Eller hur långt ifrån är han? Det är exakt vad vi får se vid dessa ständiga jämförelser.

Vem är världstrea just nu? Zlatan? Nån annan? Kommentera gärna vad ni anser.

Zlatan hotar Messi & Ronaldo enstaka säsonger då dessa underpresterar men karriärmässigt är Zlatan chanslös trots ett vansinnigt bra facit med svenska mått mätt. Så här har Zlatan presterat målmässigt i Champions League jämfört med de två superstjärnorna i Barca och Real:

20161208-zlatan-messi-cr7-cl

Troligen kommer både Messi och Ronaldo inom kort att ha gjort dubbelt så många CL-mål som Zlatan har gjort. Det dubbla är 96 stycken och vi ser i diagrammet hur nära dessa två spelare är.

Zlatan har aldrig gjort mål i en kvartsfinalretur eller senare i turneringen. Under denna period där Zlatan aldrig lyckats har Messi gjort 13 mål och Ronaldo har gjort hela 23 (!) stycken.

Annons

Antal CL-mål, 4 sista speldagarna – QF 2:2, SF 1:2, SF 2:2 & final…
Ronaldo: 23 st (på 31 möjliga matcher)
Messi: 13 st (på 30 möjliga matcher)
Zlatan: 0 st (på 11 möjliga matcher)

***

Vem av Messi och Ronaldo når först till 100 mål i Champions League?

Publicerad 2016-12-09 00:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto