Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Edinson Cavani ny ledare i kampen om Guldskon

Statistikbloggen

Nu får ni läsare se till att inte gäspa och i värsta fall somna trots att detta är ytterligare en ny koll på de bästa målskyttarna i europas ligor. För er som ännu inte har stor koll på denna individuella tävling kallad “Golden Shoe” eller Guldskon så värderas varje mål i de fem högst rankade ligorna till 2,0 poäng styck, därefter kommer cirka 15 ligor där varje mål värderas till 1,5 poäng styck. I de resterande ligorna får man helt enkelt en poäng per mål. Mål i andra tävlingsmatcher än ligamatcher räknas inte in.

Så här ser ställningen ut efter att ligamatcherna från mitten av denna vecka (Serie A och “Liig Ööh”) har spelats klart:

20170209-kampen-om-guldskon

Sedan senaste genomköraren i bloggen ser vi nu att PSG-centertanken Edinson Cavani har seglat upp i en delikat ledarposition. Men ett varningens finger måste lyftas för Barcas två storstjärnor Messi och Suarez som har 3 omgångar till godo – och självklart Cristiano Ronaldo vars Real Madrid har hela fem omgångar till godo. Bästa klättrarna sedan senaste Guldskon-kollen i bloggen är Lukaku (+4 mål) och Martens (+3 mål).

OM Edinson Cavani grejar att hålla den här ledningen hela våren ut så blir han den andra spelaren någonsin från en sämre liga än Topp 5 att vinna Guldskon. Den hittills enda Guldskon-vinnaren som kommer från “en kass liga” är Henke Larsson för cirka 15 år sedan under Celtic-tiden.

Annons

Zlatan Ibrahimovic (på delad 10:e-plats) är just nu 4 1/2 poäng bakom Cavani. Detta innebär 2,25 st mål. Att bokföras för 0,25 stycken mål är ju såklart en omöjlighet, så Zlatan kan inte tangera Cavanis poängsumma. För att Zlatan skall gå om Cavani och ta ledningen måste han peta in åtminstone 3 mål, samtidigt som övriga närmast hotande spelare inte får prestera tillräckligt bra.

Senast Zlatan gjorde åtminstone 3 mål i en och samma ligamatch var den 2:a april förra året då hans PSG slog Nice hemma med 4–1 och Zlatan gjorde 3 mål. Därefter har det gått 30 ligaomgångar (6 med PSG och 24 med United) utan hattrick. I 6 av dessa senaste 30 omgångarna har Zlatan svarat för 2 mål.

Det är dags för ett hattrick nu (eller snart), Zlatan!

Zlatans nästa ligamatch är nu på lördag då Man United möter Watford.

Annons
Publicerad 2017-02-09 09:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto