Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guldskon-kollen: Messi leder och Bas Dost har haft målkalas

Statistikbloggen

Leo Messi fortsätter att vara ensam ledare i kampen om det individuella priset Guldskon för den pågående säsongen efter de 2 målen i helgens 4–2-seger hemma mot Valencia. Han ser till att visa var skåpet skall stå, och ser till att världsordningen ej rubbas.

Men den 196 cm långe holländaren Bas Dost skuggar maximalt. Bas Dost har nu gjort 6 mål på de 2 senaste ligamatcherna. 2 mål senast och 4 mål näst senast. Efter 26 omgångar i den portugisiska ligan har han gjort 24 mål på 23 spelade matcher. Hur man än vrider och vänder så är det 24 mål på 26 omgångar. Det är en del i spelet att spelarna får göra sitt bästa för att spela så många matcher som möjligt. Det är lika för alla.

Bas Dost är 27 cm längre än Messi. Lätt att minnas deras längder: Bas Dost är 196 och Messi är 169. Samma siffror men lite olika ordning. Vem hoppar högst? Det vete fan…

Annons

Ljusglimten ur blågula ögon är att Marcus Berg fortsätter att göra mål i sitt Panathinaikos i den grekiska ligan. Efter helgens nya mål står han på 18 baljor och behåller skytteligaledningen med 3 fullträffar.

Zlatan Ibrahimovic har måltorka då han i helgen avtjänade den första av den två matcher långa avstängningen i ligaspelet. Zlatans straff blev som bekant tre matcher: cupmatchen mot Chelsea och därefter de två nästkommande ligamatcherna.

Så här ser läget ut just nu:

Modeste i Köln är värd att nämnas lite extra. Grabben har gjort 22 av lagets 37 mål i ligan. Snudd på 60 procent av lagets mål. Imponerande!

***

Har ni alla koll på vem Newman i Brunsveg är?

Publicerad 2017-03-21 16:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto