Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så nära är Cavani att slå Zlatans två PSG-målrekord

Statistikbloggen

Ni som följt den här bloggen länge minns säkert att jag har redogjort för hur bra Edinson Cavani har nätat i ligaspelet för PSG denna säsong och han ständigt varit bättre för varje omgång än vad Zlatan Ibrahimovic var under förra säsongen. Men nu blev det en sådan där klassisk PLATTMATCH mot toppkonkurrenten Nice ( läs Fotbollskanalens rapport ). Kort och gott så förlorade PSG borta med 1–3, Cavani gjorde noll mål och fixade ett gult kort samt att stjärnorna Thiago Motta och Angel Di Maria fixade varsitt rött kort i matchens absoluta slutskede.

Var det här som PSG förlorade ligaguldet till Monaco? Monaco har 3/4/6 poängs försprång till PSG beroende på utfall i “till godo”-matchen.

Den här gången blir det inget ordvitsande kring Nice. Sorry, sorry. En annan gång, guys!

Hur påverkar ett aningen försvagat PSG (Motta och Di Maria avstängda) Cavanis målskytte kommande ligamatcherna? Det får vi helt enkelt se, samt hur länge duon blir avstängd.

Så här har Cavanis målkurva för ligaspelet sett ut hittills denna säsong i jämförelse med Zlatans PSG-rekord för ligamål:

Efter 35 omgångar denna säsong har Cavani spelat 33 av dessa och gjort 31 mål. Cavani måste därmed göra 7 mål på sista 3 omgångarna för att tangera Zlatans målrekord och ytterligare ett för att bli ensam rekordinnehavare.

Annons

Om vi byter skepnad från diagram till tabeller för att jämföra Cavanis trots allt riktigt fina säsong med Zlatans supersäsong i PSG:

Cavani har 3 ligamatcher på sig att tangera men helst slå Zlatans rekord. Cavani har redan nu spelat 2 matcher fler än vad Zlatan behövde för sina 38 strutar.

Av de två målrekord som Zlatan har så ligger de 50 målen för alla tävlingsmatcher närmast till hands att slås. Cavani måste göra 5 mål för att tangera rekordet och 6 stycken för att slå det. Det är möjligt, men det är alltid lättare sagt än gjort.

Tabellen ovan visar lite mer intressant statistik. Zlatan var betydligt effektivare som målskytt i ligan förra säsongen än vad Cavani är nu. I Champions League har däremot Cavani varit bättre, men Zlatan gjorde desto fler målpassningar.

***

Summerar de bägge tabellerna med statistik, vad anser panelen? Hur bra var egentligen Zlatans sista säsong med PSG? Hur bra är egentligen Cavani denna säsong? Vem är bäst?

Annons

 

Publicerad 2017-05-01 10:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto