Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elfsborgs försvar blöder: hur borde säsongen bli?

Statistikbloggen

Elfsborgs tabellrad hittills efter 8 omgångar i årets Allsvenskan är allt annat än “alla bakar bullar”. Elfsborg är poängmässigt med i den trio som ligger precis ovanför kvalplatsen.

Elfsborg 8 (2–2–4) 16–17 (–1), 11 pinnar

Elfsborg har med denna tabellrad släppt in flest mål. Bakar man ihop gjorda och insläppta mål är det Elfsborgs matcher som är de målgladaste. Alltså är det Elfsborg som den där “neutrala klacken” borde följa i år. Minns ni den från år 2013?

Till det positiva är att Elfsborg även har gjort flest mål. De 16 målen är så många att det är fler än vad de tre jumbolagen har gjort tillsammans (15 st).

***

Den kanske mest relevanta frågan man kan ställa sig nu är om man kan dra några växlar kring Elfsborgs defensiv omgång 1–8 och hur laget kommer att sluta i Allsvenskan när sista omgången är spelad.

Annons

Så här ser det ut sedan år 2000:

Det går inte 100 procent hand-i-hand, men ändå oftast ganska bra fingervisning om hur det borde kunna gå. Kollar man på säsongen 2001 så släppte laget in betydligt fler mål i omgång 1–8 än året innan och laget tappade påtagligt i tabellen mellan 2000 och 2001.

Förra året (2016) var snarlikt år 2000. År 2017 har inletts defensivt sett exakt som 2001, vilket gör att statistiken svarar: Elfsborg kommer troligen att landa kring tabellplacering 10 i år.

Men vi har sett en del avvikelser senaste åren och hejar man på det svartgula (gulsvarta?) laget från Borås där Anders Svensson vräker i sig Taco så får man verkligen hoppas på en avvikelse i år till de trevligare tabellplaceringarna.

***

Stora frågan: Är Elfsborgs storhetstid över nu för denna gång? Vad tror panelen?

Annons
Publicerad 2017-05-15 13:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto