Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grafiskt: så bra har Malmö FF presterat i Allsvenskan 2017

Statistikbloggen

Efter 1–0 borta mot Häcken plockade Malmö FF hem 3 nya sköna poäng i jakten på ännu ett nytt SM-guld. 33 poäng nu efter 14 omgångar. Det är faktiskt rekordbra. Eller för att vara petig: tangering av rekord för tidigare mästarlag och det är faktiskt deras eget gamla rekord från år 2014. Näst bäst poängskörd efter 14 omgångar i Allsvenskan 1993–2016 är 32 poäng och det är bara IFK Göteborg (1993 & 1994) samt Kalmar FF (2008) som har presterat så bra.

Att Malmö FF nu har drämt till med denna poängskörd och leder serien är ingen garanti för ett nytt SM-guld, men det ser minst sagt ljust ut. Så här har det sett ut hittills i år:

I nästa match, hemma mot Sirius på lördag den 15:e juli, finns chansen att gå upp på 36 poäng. Så många poäng har aldrig uppnåtts av tidigare mästarlag efter omgång 15 (se diagrammet). Gällande rekordet efter 15 omgångar för mästarlag är 35 poäng och sattes av IFK Göteborg (1993 och 1994) samt av Kalmar FF (2008).

***

Just nu leder Malmö FF årets Allsvenskan med hela 6 poäng före tvåan IFK Norrköping. Någon som tror att CL-kvalet kan ge MFF problem i Allsvenskan och göra guldstriden betydligt mer spännande?

Annons

***

Apropå CL-kval: Malmö FF inleder i den andra kvalomgången hemma redan nu på onsdag (12/7) mot Vardar Skopje för att sedan avsluta borta tisdagen efter (18/7). Om Malmö FF går vidare så väntar kvalomgång 3 för mästarlag där man hamnar i den oseedade hälften av lag som är vidare. Om det skall bli Champions League så måste MFF vinna även i fjärde kvalomgången (även där endast mot mästarlag).

 

Publicerad 2017-07-09 01:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto