Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Superettans ledarlag efter 18 omgångar: hur gick det sen?

Statistikbloggen

En väldigt bra kommentar trillade in till denna blogg efter senaste inlägget om Brommapojkarna. Det är från signaturen JeepBeat som basunerade ut följande frågeställning:

“Men om du vänder på det?
Är det något lag, som efter 18 omgångar haft så många poäng, och ändå missat uppflyttning när säsongen var färdig?”

Sådana kloka kommentarer har bra chans att rundas av med ett blogginlägg som svar. Och här kommer svaret i form av research:

Det vi ser ovan i tabellen är alla ledare åren 2005–2016 samt sorterat så att den poängrikaste ledaren är högst upp och den poängfattigaste är längst ner. Tyvärr har jag inte hunnit researcha Superettan 2000–2004 ännu men säsongerna 2005–2016 är ändå ett gediget underlag.

Kontentan: samtliga serieledare på 40 poäng eller mer efter 18 omgångar i Superettan har vunnit serien och skjutsats raka vägen upp till Allsvenskan. Samtliga serieledare med 34–39 poäng efter 18 omgångar har hamnat på en placering för direktuppflyttning. Det är endast den poängfattigaste serieledaren efter 18 omgångar (Ängelholm) som misslyckats med att nå Allsvenskan, men fick dock ändå chansen.

Annons

BP står just nu på 43 poäng vilket är “40 poäng eller mer” och med statistiken i ryggen så ska BP helt enkelt ta hem seriesegern och alla ni supportrar runt om i Sverige som hejar på ett Allsvenskt lag som är kvar till nästa år och älskar att åka på bortamatcher: det blir troligen en bortaresa till Grimsta IP i västra Stockholm nästa år.

Återstår att se om den underbart suveräne Henrik Strömblad kommer bli matchspeaker för några av matcherna på Grimsta i Allsvenskan 2017…

***

Någon av er läsare som har kört en Jeep någon gång? Eller åtminstone suttit med som passagerare?

Publicerad 2017-08-10 18:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto