Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter "El Västico"-segern: när vann Blåvitt 2 raka senast?

Statistikbloggen

Mycket IFK Göteborg i bloggen på sistone av någon märklig anledning. Slumpen kanske? Jag får nästan allergiska utslag inombords av alla olika försök till att det till varje pris ska försöka “El Clasico”-härmas kring varje match. IFK Göteborg VS Elfsborg har ju som vi alla har koll på basunerats ut som “El Västico”.

Andra uttryck som skaver inombords är att det så ofta som möjligt skall tas fram “derby” från den språkliga verktygslådan. Detta exempel är högintressant: “Norrlandsderbyt mellan Gefle och Östersund”.

Avstånd: Gefle och Östersund = 391 km
Avstånd: Stockholm och Borås = 411 km

Några få kilometers skillnad mellan dessa exempel, men i det ena fallet är det alltså DERBY. I det andra exemplet är det inte ett derby. Vad som faktiskt är derby är mellan 08-klubbarna och det är ju knappast astronomiska avstånd mellan Kompisvallen och Telekomvallen som mellan Gävle och Östersund. 13 kilometer bara, enligt den medföljande kartappen i en populärar mobiltelefon som saluförs globalt inklusive Sverige.

Annons

Ni läsare kan faktiskt åka (eller cykla eller gå) mellan Telekomvallen och Kompisvallen tur-och-retur hela 15 gånger. Eller “30 enkla resor”. För så långt är det mellan Gävle och Östersund – och när dessa städers lag möts så är det alltså ett “derby”.

Låt oss slippa att dessa fina ord och uttryck inte fortsätter att vattnas ur (devalveras) ytterligare!

***

Men åter till IFK Göteborg nu!

Bortasegern mot Elfsborg på måndagskvällen innebar att det var första gången i år som Blåvitt hade lyckats vinna två allsvenska matcher i rad. Först 2–1 hemma mot AIK och sedan 2–1 borta mot Elfsborg. VM90-resultat, fast omvänt. Blir det 2–1-seger även i nästa match (20:e augusti hemma mot Häcken)?

Senast IFK Göteborg hade två raka allsvenska segrar var den 24:e och 27:e oktober förra året, eller i omgång 27 och 28 av Allsvenskan 2016. Då precis som nu inleddes den två matcher långa segersviten med att hemmaslå AIK (1–0) och sedan 3–1 borta mot GIF Sundsvall. Därefter blev det 2–2 i “El Västico” på hemmaplan.

Annons

Mellan nuvarande och förra sviten på 2 raka segrar var det hela 19 allsvenska matcher: de 2 sista förra året och de 17 första i år.

***

Senast IFK Göteborg hade 3 raka segrar?

Det var omgångarna 11–13 förra året…

2016-05-23 Hammarby hemma, 2–1
2016-05-29 Helsingborg borta, 3–1
2016-07-10 GIF Sundsvall hemma, 4–1

Därefter har det gått 34 allsvenska matcher inför den pågående segersviten som är 2 matcher lång. Hur lång kommer den bli? Vad tror ni läsare?

Publicerad 2017-08-15 00:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto