Giffarna mållösa mot Norrby - kan tappa serieledningen

Gif Sundsvall har fått en flygande start på säsongen i superettan.
Men under lördagen kom säsongens tredje poängtapp när laget spelade 0-0 mot Norrby.

Efter fyra vinster och två oavgjorda resultat toppade Norrlandsklubben Gif Sundsvall serien inför lördagens match mot tabellsexan Norrby. En som verkligen har hottat rätt är Giffarnas nyförvärv Pontus Engblom som har noterats för hela åtta mål på sex omgångar. Men under lördagen skulle det gå tyngre.

Första halvlek blev väldigt chansfattig där hemmalagets Pontus Engblom i slutet av halvleken fick det bästa läget. På en inspel från höger hade Engblom ett fint läge att nicka in bollen i mål - men istället försökte han spela vidare den men lagkamraterna var inte med på noterna. Kort därefter blåste domaren Enzo Vesprini för halvtid.

- Helt okej, vi kommer till en del halvlägen men inte mer än så, sa Pontus Engblom till Dplay i halvtid.

Den andra halvleken skulle bli lika stängd som den första. I den 60:e minuten fick Giffarna ett bra läge att sätta ledningsmålet genom en frispark centralt i plan. Johan Blomberg stod för avslutet men bollen studsade tätt utanför. Drygt 20 minuter senare hade gästerna Norrby chans att spräcka nollan på ett inspel men bollen rullade förbi anfallaren Oke Akpoveta.

Efter tre tilläggsminuter valde domaren att blåsa av lördagens match på NP3 Arena. 0-0 mellan Sundsvall och Norrby. I och med resultatet kan Giffarna förlora förstaplatsen om Halmstads BK besegrar AFC Eskilstuna.