Abdulla fyramålsskytt - Dalkurds hopp lever

Dalkurds hopp lever om nytt kontrakt i superettan.
Under lördagen stod Pashang Abdulla för fyra mål i 5-2-segern mot J-Södra.
- Jag är besviken över att jag inte gjorde ett femte mål i slutet, säger Abdulla till Discovery+.

Dalkurd behövde under söndagen en seger mot Jönköpings Södra hemma för att hålla hoppet vid liv om ett nytt kontrakt i superettan. Då utspelade sig ett drama på Studenternas.

Redan i den nionde minuten gav Samuel Adrian sitt J-Södra ledningen innan Dalkurd vände på matchen till 3-1 inom loppet av 13 minuter. Pashang Abdulla stod för två mål, medan Rodin Deprem gjorde ett. Det stod sig dock heller inte särskilt länge, då Daniel Ljung reducerade för bortalaget efter 38 minuters spel.

Andra halvan av matchen var inte lika händelserik, men Abdulla ville mer och stod för ytterligare två mål till slutresultatet 5-2 i Uppsala.

- Det kändes bra. Vi hade hunger matchen igenom. När vi kom in i halvtid visste jag att det fanns mycket mer att hämta. Jag är besviken över att jag inte gjorde ett femte mål i slutet, men det är vad det är. Självklart var det en väldigt bra match, säger Abdulla till Discovery+.

Dalkurd tog därmed tre poäng och har nu fortsatt chans till ett nytt kontrakt i superettan. Dalkurd är jumbo med 28 poäng och har tre poäng upp till Norrby IF på 14:e-plats, vilket innebär kvalspel. Jönköping är i sin tur på 13:e-plats med 35 poäng.

En omgång återstår av säsongen i superettan.