Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
47v

AFC-stjärnan jagas av allsvenska klubbar: "Det motiverar mig"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Omar Eddahri har gjort ännu en mycket fin säsong i superettan. AFC-stjärnan jagas av flera allsvenska klubbar, enligt källor till Fotbollskanalen.
- Jag vill bara fokusera på att ta upp AFC till allsvenskan. Det är mitt mål, säger Eddahri.

Omar Eddahri hade fin säsong med AFC förra året med sex mål och två assist, varav en rabona i krysset. Den här säsongen har varit snäppet bättre för den 26-årige mittfältaren. AFC är nära att avancera till allsvenskan och Eddahri har varit starkt bidragande till det med åtta mål och fyra assist.

Redan i somras var det nära att mittfältaren såldes till en annan klubb. Enligt Fotbollskanalens källor fanns det intresse från en klubb i den turkiska högstaligan, såväl som från allsvenska klubbarna Djurgården, Sundsvall, Örebro och Östersund. Men det blev inget den gången, bland annat på grund av en skada Eddahri ådrog sig under sommaren.

Till vinterfönstret finns det fortsatt intresse för AFC-mittfältaren. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen följer den allsvenska kvartetten fortfarande Eddahri noga.

- Det är bara intresse hittills, och att klubbar hör av sig och så. Men jag har sagt både till klubben och min agent, att om någon hör av sig så tar vi det efter säsongen. Jag vill bara fokusera på att ta upp AFC till allsvenskan. Det är mitt mål, säger Omar Eddahri till Fotbollskanalen.

Hur ser du på det intresse som finns, tänker du på det eller kopplar du bort det?
- På ett sätt tänker man på det då och då, att det är kul. Det motiverar mig bara. Det är inget som stör mig eller så utan det är bara positivt. Det är inget som tar över på något sätt. Det är bara kul och det motiverar mig ännu mer att göra bra saker när jag spelar.

Med två omgångar kvar att spela är AFC tvåa i superettan. Ner till trean HBK är det fyra poäng, dock med en match mer spelad. Omar Eddahri är mycket nöjd med säsongen, både för laget och för egen del.

- Det började fantastiskt. Sen skadade jag mig där en liten period. Sen kom jag tillbaka och det har varit fantastiskt igen. Jag har kunnat hjälpa laget med mål och assist och så. Det är kul att kunna göra skillnad. Hittills i alla fall så har jag haft en riktigt bra säsong. Kan man kröna det med att skjuta upp oss så skulle det vara otroligt.

Att spela allsvenskan med AFC är något som Eddahri håller högt, men mittfältaren håller alla dörrar öppna.

- Absolut. Jag vill ju spela allsvenskan först och främst. Det är det enda jag har i mitt huvud för 2017, oavsett vad som händer. För mig att ta upp AFC och spela med klubben i allsvenskan skulle vara otroligt. Det skulle vara kul för mig och för klubben i och med att jag ändå kom dit när vi var i division 1. De har hjälpt mig och jag har hjälpt dem. Absolut, sen så vet man inte med tanke på att det är mycket intressenter runt omkring. Men just nu fokuserar jag bara på att ta upp AFC och spela med dem nästa år. Men händer något annat, vi får se, säger Eddahri till Fotbollskanalen.

Vad talar för att ni klarar av att gå upp till allsvenskan?
- Vi har allt i våra egna händer. Jag känner att vi förtjänar att gå upp. Och jag känner att om vi spelar som vi kan göra och spelar som vi har gjort så går vi upp med all säkerhet, det är inget snack om saken. Jag har egentligen inte haft tvivel sen vi startade, utan jag har känt att vi kommer att fixa det här.

Se höjdpunkterna från AFC:s 1-0-seger i toppmötet med Sirius, där Omar Eddahri avgjorde, i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-24 kl 18:22
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER