Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Affärsmännens plan - ta över Hammarby med miljonbud

Hammarby kan få en ny storägare, skriver Dagens Industri.

Två svenska affärsmän uppges stå redo med ett bud.

- Vi har blivit kontaktade av deras företrädare, säger Ninna Engberg till tidningen.

Det var vårvintern 2001 som Stockholmsklubben stod på ruinens brant. Situationen var så pass allvarlig att den dåvarande ledningen såg sig nödgad att i två omgångar sälja ut sammanlagt 49 procent av aktieinnehavet till amerikanske miljardären Philip Anschutz och dennes imperium, AEG.

Men nu kan denne köpas ut ur klubben, enligt DI.

- Vi har blivit kontaktade av företrädare som vill köpa vår aktiepost i Hammarby Fotboll, säger Ninna Engberg, vd för AEG-ägda Stockholm Globe Arenas.

Dagens Industri rapporterar att två affärsmän med "betydande finansiella resurser" står bakom förfrågan, och om köpet genomdrivs handlar det om hela AEG:s samlade aktiepost på 49,6 procent av totalen. Det skulle i så fall innebära att den nye ägaren köper in sig med 70,4 procent av kapitalet i Hammarby Fotboll.

En stötesten berör dock frågan om sponsorrättigheterna. De tillhör AEG i dagsläget, mot att Hammarby Fotboll över de två kommande säsongerna får en fast summa i ekonomiskt tillskott. De nya ägarna ska enligt vad DI skriver ha villkorat affären med att sponsorrättigheterna i så fall måste ingå vid övertagandet.

Samtidigt hävdar Ninna Engberg att AEG inte egentligen är inställt på att sälja.

- Just nu är det inget som vi funderar på. De senaste sex åren har vi kontaktats av ter olika aktörer som velat köpa Hammarby, men det har aldrig blivit något mer konkret. Vi har investerat mycket pengar i Hammarby och nu vill vi vara med och ta upp Hammarby i allsvenskan igen, säger hon.

Publicerad 2013-11-15 kl 07:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons