POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
18v

Akademispelare går från AFC till Hellas Verona

Foto: Bildbyrån

AFC Eskilstuna tappar akademispelaren Omar Jemal.
Jemal är klar för Serie B-tvåan Hellas Verona på en permanent övergång, efter en tid på lån i den italienska klubben.

Omar Jemal, född 2001, har lämnat AFC Eskilstuna för italienska Hellas Verona. Jemal har den senaste tiden varit på lån i klubben, men talangen har nu lämnat AFC permanent för serietvåan i Serie B.

- Som alltid har processen kring övergången varit väldigt noggrann och genomtänkt, och klubben har tagit hänsyn till Omar och hans anhörigas vilja. Vi har på bästa sätt försökt säkerställa så att han kommer till en trivsam och utvecklande miljö, säger klubbens vd Azad Budak till klubbens hemsida.

Budak menar att den italienska klubben har agerat seriöst genom hela processen och att AFC har fått ett professionellt intryck av Hellas Verona. AFC lät Jemal vara på lån i Italien för att han skulle bekanta sig med klubben och talangen har nu bestämt sig för att göra övergången permanent.

- Verona har visat ett enormt förtroende för Omar, som redan fått träna med klubbens seniorlag. Vi fick ett väldigt professionellt intryck av klubben och vi känner att han nu är i trygga händer, säger Budak.

AFC:s U19-tränare Ben Letaeif, som känner Omar Jemal väl, menar att övergången är ett bevis på klubbens arbete med akademin.

- Vi har en spelidé som bygger på väldigt mycket korta passningar samt snabba och tekniska spelare. Vårt mål är alltid att utveckla spelare. Vissa spelare är redo att flytta utomlands, med andra behöver mer tid att mogna, säger Letaeif till klubbens hemsida.

Publicerad 2018-10-10 kl 17:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå