Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Åkeby avslutar "vattenflasksaffären"

Sören Åkeby har hotat med att ta förbundets avstängning på sex månader eller rent av hoppa av sitt uppdrag. Men nu har Sören Åkeby bestämt sig för att betala böterna på 5 000 kronor.

När Assyriska gjorde 1—0 mot Gif Sundsvall när lagen möttes i juni kastade Sören Åkeby en vattenflaska i luften av frustration.

Vad han då inte visste var att händelsen skulle leva vidare och utveckla sig en snackis och följetong med en livslängd på fyra månader.

Men lagom inför kvalavgörandet mot Gefle på söndag väljer "Snuffe" nu att ge "vattenflasksaffären" ett slut.

- Jag har bestämt mig för att betala böterna. Jag vill inte bli avstängd och jag vill inte sätta klubben i dålig dager, avslöjar 58-åringen.

Åkeby visades ut och fick avsluta matchen på Södertälje fotbollsarenas läktare. En domarrapport skrevs och straffet sattes till en matchs avstängning samt 5 000 kronor i böter för osportsligt uppträdande.

Men några pengar har inte kommit in till fotbollförbundet och i veckan skrev man på sin hemsida att Åkeby riskerar att stängas av sex månader om han vägrar betala.

Det fick Gif-tränaren att tända till rejält och i en intervju hotade han med att ta avstängningen på sex månader eller till och med hoppa av sitt tränaruppdrag.

- Jag är förbannad på hur de skött det här. De kan inte gå ut och hänga ut mig på en hemsida för att jag inte gjort rätt för mig med böterna. Och så avslutar de artikeln med att skriva att "samme tränare har tidigare kritiserat serieupplägget för kvalmatcherna". Dessutom framgår det inte vem som har skrivit artikeln. Det gör mig förbannad, säger Åkeby som förgäves överklagat disciplinnämndens dom.

Men i och med beslutet att ändå betala böterna vill 58-åringen sätta punkt i ärendet.

Eller vill han verkligen det...?
- Ja. Det vill jag. Åtminstone för den här gången. Men jag kommer att vara förbannad ett tag till.

På söndag finns chansen till en positiv humörsvängning för Åkeby. Han är övertygad om att hans Sundsvall kan vända 0—1-underläget från första matchen mot Gefle och spela i allsvenskan 2011.

- Vi har varit djävligt bra på bortaplan den här säsongen, säger han.

TT

Publicerad 2010-11-12 kl 12:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons