Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

"Aldrig varit i en klubb där det varit såhär mycket press"

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. Gais vill till allsvenskan - men är just nu närmare division 1.
En pressad situation.
- Vi vet var vi ligger och vad vi måste göra, men när man får höra det utifrån är det jobbigt, säger Alibek Aliev, 21.

Visionen är att vara tillbaka i allsvenskan 2020. Gais är långt därifrån i nuläget.

Med två omgångar kvar av superettan 2017 är laget elva, bara en poäng från kvalplats. Vill det sig riktigt illa kan det bli spel i division 1 2018.

Tränaren Bosko Orovic har tidigare betonat att situationen inte har lett till någon press eller stress. De grönsvarta spelarna verkar känna annorlunda.

- Jag har faktiskt aldrig varit i en klubb där det har varit såhär mycket press och snack. Man får höra mycket. Bland annat av kompisar: "Fan, ni måste dit, dit". Det har varit väldigt mycket måsten. Det tycker jag är lite fel. Vi vet var vi ligger och vad vi måste göra, men när man får höra det utifrån är det jobbigt, säger anfallaren Alibek Aliev.

Det syntes i inledningen av lördagens ödesmöte med Norrby på Gamla Ullevi. Gais var blekt. Ruskigt blekt.

- Vi var för statiska. Totalt orörliga. Vi löpte ingenting, suckade tränaren Bosko Orovic på presskonferensen.

Alibek Aliev:

- Det var svårt att hitta folk. Det kändes som att folk gömde sig i första halvlek. Det var därför vi slog så många felpass. 

Den här pressen har tyngt er med andra ord?
- Förlusten borta mot Åtvidaberg senast tog väldigt illa på folk, på hela gruppen tycker jag. Från att ha lett med 2-1 till att förlora med 3-2 i sista sekunden... Det var väldigt, väldigt hårt. 

Har det varit ett stort tryck från fansen?
- Det tycker jag. Vi har fantastiska fans, men när det väl går dåligt för oss tycker jag inte att de alltid är där hela tiden som vi hade behövt dem. Jag förstår deras frustration, de kräver att vi ska hålla oss kvar. Gais är en stor förening som egentligen ska vara i allsvenskan, men som just nu är i superettan och nästan påväg ner till division 1. Så, jag förstår deras frustration, men det som kommer ut från vissa munnar tycker jag är lite onödigt. Jag själv, som bara är 21 år gammal, tar det väldigt hårt, fast de kanske inte tror det. Det är väldigt jobbigt att höra vissa saker. Det ska vara bra press, inte bara massa dumma grejer som kommer ut. 

Trots den första svaga halvleken mot Norrby fick Gais jubla tillslut. Luka Mijaljevic stötte in segerbollen till 2-1 på tilläggstid. Laget firade nästan som att de hade vunnit serien.

- Ah, det var en sådan lättnad alltså! All luft som man har haft här inne bara kom ut, säger Alibek Aliev.

- Det är sjukt hur viktig den här vinsten var. Nu har vi två matcher kvar. Vi måste göra allt där också.

Kan lite av pressen släppa nu?
- Den har släppt lite. Vi är i en bättre situation, även fast det bara skiljer en poäng till kval.

Från nutid till framtid så. Alibek Alievs avtal med Gais löper ut efter säsongen. Han är på lån från ryska CSKA Moskva. Vad som händer 2018 vet han inte än.

- De har bytt sportchef där borta, så jag vet inte riktigt hur bra koll de har på mig. Jag försöker bara göra det bästa jag kan, så får vi se. Jag tror att jag har ett år och sju månader kvar i Moskva, men jag stannar hellre ett år till i Sverige och spelar mycket matcher än sitter på bänken därborta. Jag måste tänka på min egen utveckling. Får man inte spela stannar man i utvecklingen, får man spela går man framåt. Jag vill gärna bli utlånad igen, säger han.

Gais även 2018?
- Varför inte? Jag känner inte att jag är klar här. Jag vill verkligen visa för fansen och allihopa att jag kan mycket mer.

Är det förstavalet?
- Gais betyder jättemycket för mig. Jag älskar verkligen klubben, fansen och allihop som är här. Sedan får man se vad som händer, det kan komma andra alternativ. Men just nu tänker jag bara på Gais.

Publicerad 2017-10-22 kl 12:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons