Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Allsvensk miss – då kan BP kan tappa halva laget

Brommapojkarna jagar en allsvensk plats till nästa säsong.
Men missar laget chansen kan lagets stjärnor försvinna som Bosman.
- Man vet sin plats i näringskedjan, säger klubbchefen Ola Danhard till fotbollskanalen.se.

Brommapojkarna har väldigt många spelare med utgående kontrakt. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se är klubbens avslutande matcher i Superettan direkt avgörande för spelarnas framtid. Tongivande spelare som skyttekungen Pablo Piñones-Arce och kaptenen Pontus Segerström hör till samlingen spelare med utgående avtal och missar klubben allsvenskt avancemang kan man inte förnya kontrakten med de löner (cirka 70-75 000 kronor respektive cirka 100 000 kronor i månaden) som spelarna har i dag.

ANNONS
Klubbens ordförande Ola Danhard:
- Det är klart att det spelar roll om vi går upp. Alla vill sträva uppåt. BP vill spela i allsvenskan och det vill spelarna också. Ligger man väldigt nära hela tiden utan att gå upp så tappar man sina bästa spelare. Att komma fyra eller trea och missa kvalet innebär att spelarna blir attraktiva för andra klubbar. Man vet ju sin plats i näringskedjan, säger han.

Stämmer det att nästan halva truppen har utgående avtal?

- Jag har inte funderat på hur många det är. Jag har inte räknat, men det låter mycket.

Hur många för ni samtal med just nu?

- Pågående diskussioner berättar vi inte om. Vi går bara ut med saker när det är klart. Men det är självklart att vi hoppas behålla spelarna som vi vill ha kvar.

Några av spelarna med utgående kontrakt har höga löner för en supettanklubb. Kommer ni kunna matcha deras krav även om ni inte går upp?
ANNONS
- Det är självklart att man har en lön i allsvenskan och en annan i superettan. Så är det i alla klubbar. Men jag vill inte spekulera om det.

Är det bara ni från klubbens sida som avvaktar med kontraktssamtalen eller upplever du att spelarna också vill vänta för att se vilken division ni spelar i nästa år?
- Det finns några som vill teckna nytt, men det är självklart att vissa vill se hur det ser ut. Om inte vi går upp kanske de ser att de kan spela i andra klubbar.

Mauricio Albornoz och Nabil Bahoui verkar vara väldigt nära att skriva på för andra klubbar. Kommer ni lyckas behålla dem?
- Vi har inte diskuterat med dem. De känner till läget för dagen, men jag kan inte säga något om hur spelarna tycker och tänker.

Samtidigt vill Ola Danhard påpeka att han trots kontraktsläget inte hyser någon vidare oro för framtiden. Frågan om klubben rent av riskerar en kris vid missat avancemang, att majoriteten av klubbens tongivande spelare skulle försvinna så att man inte kommer att kunna utmana om en allsvensk plats nästa säsong, viftar han bort.
ANNONS
- Spelare kommer och går och då får nya chansen. Vi kommer att anmäla ett lag till seriespel nästa år oavsett.

Ikväll möter BP Varberg borta. Seger innebär att den allsvenska platsen är säkrad. Det skulle i så fall var första gången i klubben 70-åriga historia som man går upp till allsvenskan utan att behöva kvala.
Publicerad 2012-10-26 kl 12:41

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto