Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Alvaro Santos tar över HIF:s U17-lag: "Stor glädje"

Foto: Bildbyrån

HIF-profilen Alvaro Santos har sedan i somras varit assisterande tränare för klubbens U17-lag. Nu tar den tidigare anfallaren över huvudansvaret.
- Självklart känner jag stor glädje över att få vara med i föreningen och fortsätta arbeta med ungdomar, säger Santos till HIF:s hemsida.

Mellan 2000 och 2003 spelade Alvaro Santos i Helsingborgs IF, och fick under den perioden sitt stora genombrott. Därefter följde spel i klubbar FC Köpenhamn, Souchax och Strasbourg. 2011 vände sedan brasseanfallaren tillbaka till HIF och spelade på Olympia fram till i oktober 2014 när han tog ett känslosamt farväl av klubben och dess supportrar.

Efter några år i Brasilien återvände Santos i somras till Helsingborg och blev då assisterande tränare för klubbens U17-lag. Nu tar han över huvudansvaret för laget, när Jens Karlsson flyttar upp till U19-laget.

- Självklart känner jag stor glädje över att få vara med i föreningen och fortsätta arbeta med ungdomar. Att ha huvudansvaret för U17-laget är väldigt stort och en uppgift jag tar oerhört seriöst. Vi har många duktiga tränare i ungdomsverksamheten som jag lärt mig mycket av under mina sex månader här och det ska bli spännande att fortsätta min resa tillsammans med dem, säger Alvaro Santos till klubbens hemsida.

HIF:s ungdomsansvarige Jonas Ohlander är glad över Santos engagemang i klubben.

- Alvaro är en fantastisk människa som brinner för den här klubben och de unga spelarna han tar hand om. Hans erfarenheter från högsta nivå plus att han vet vad som krävs för att bli en elitspelare är väldigt värdefullt. Det i kombination med hans engagemang och intresse för varje individ kommer göra honom till en mycket bra tränare och vårt U17 kommer att bli ett bra första steg på den resan.

Publicerad 2017-11-22 kl 10:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons