POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Ändrat upplägg inför mötet i Södertälje - Inga supportersamlingar i stan

Foto: SCANPIX

Hammarby IF har efter träffar med sina supportrar ändrat upplägg inför kvällens match mot Assyriska i Södertälje. Nu hoppas man undvika stökigheter kring matchen.
- Vi utgår och planerar utifrån att det blir en publikfest, säger klubbens VD Henrik Kindlund.

Hammarby IF har sedan ungefär ett och ett halvt år tillbaka ökat frekvensen i sina träffar med supportrarna i klubben. Nu träffas man en gång i månaden och diskuterar frågor som rör supportrar och klubben. Hammarbys VD, Henrik Kindlund, menar att samförståelsen mellan supportrarna och klubben har ökat som ett resultat. En viktig del i klubbens arbete för en god supporterkultur.
- Vi träffar alla supportrar och har väldigt mycket dialog. Det är viktigt framförallt för klubben när vi är inne i en stark förändringsprocess och då försöker vi förankra det hos supportrarna, säger Henrik Kindlund till fotbollskanalen.se.

En av åtgärderna som tagits efter dessa möten, och i samspråk med Assyriska, är ett ändrat upplägg inför kvällens möte i Södertälje - där de senaste två mötena där har blivit väldigt stökiga. Nu finns det inga samlingar i stan planerade för Bajens supportrar och då vill klubbarna slippa oroligheter.
- Vi har ett bättre upplägg nu med logistiken och där tror och hoppas jag att det kommer bli bättre. Vi utgår och planerar utifrån att det blir en publikfest, säger Kindlund.

Hammarby har jobbat med supporterträffar på det här sättet sedan 2006. Då stormades planen i samband med ett möte med Djurgården. Sedan dess menar Henrik Kindlund att antalet incidenter minskat ganska rejält.
- Sedan har vi tyvärr haft ett par incidenter senaste halvåret, med GAIS och Malmö, som inte har varit så roliga. Och vi har naturligtvis pratat igenom det med våra supportrar. Och jag skulle säga att de flesta är överens om att det kunde varit bättre från alla parter, inte minst från supportrarnas håll.

Trots de tragiska händelser som omgett svensk fotboll den senaste tiden så är Bajens VD Henrik Kindlund positiv om framtiden, och tycker sig se goda tendenser.
- Det finns tendenser och embryon till bra insikter och att man närmar sig varandra i vad man tycker och tänker. Och det är väl det de här träffarna syftar till.

Publicerad 2014-04-07 kl 14:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå