Helsingborg ställdes mot Mjällby i en träningsmatch.
Då gjorde Andreas Granqvist comeback på fotbollsplanen, och stod för en assist direkt.
Matchen slutade 2-2.

Under fredagen stod det klart att Andreas Granqvist skulle göra comeback på fotbollsplanen i matchsammanhang. Mittbacken var uttagen i Helsingborgs trupp till lördagens träningsmatch mot Mjällby, efter att ha fått stora delar av förra året förstört av skadeproblem.

Landslagskaptenen startade matchen, och stod för en assist efter bara sju minuter. Mittbacken hittade fram till Wilhelm Loeper som gav Helsingborg ledningen i matchen.

I den 37:e minuten kvitterade Mjällby genom Daan Klinkenberg efter en hörna. 1-1 slutade även den första halvleken. I paus byttes Granqvist ut efter att ha spelat de planerade 45 minuterna.

I den andra halvleken återtog Helsingborg ledningen igen, när Loeper frispelade Anthony van den Hurk som la in 2-1. Men 25 minuter kvar av matchen fick HIF:s vänsterback Emil Hellman sitt andra gula kort och visades ut.

Med tio minuter kvar av matchen kvitterade Mjällby genom Viktor Gustafson. HIF skulle hinna med att träffa ribban i slutet, men matchen slutade 2-2.

Helsingborg: Nilsson - Tsouka, Granqvist, Landgren, Hellman - Loeper, Kreida, Person, Svensson - Jönsson, van den Hurk

Mjällby: Brolin - Nilsson, Klinkenberg, Tokich, Filipovic, Hodzic - Gustafson, Gustavsson, Kofi Adu - Moro, Bergström

Publicerad 2021-03-13 kl 15:53