Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ängelholm kan flytta till grannstaden

Ängelholm missade allsvenskan och det r edan ekonomiskt pr essade laget missade där med miljonintäkter . Nu kan laget tvingas flytta. Till Hässleholm.
– Vi kan mycket väl flytta klubben, säger or dför anden Mats Kar lsson.

I mitten på september kom chockbeskedet – Ängelholm var nära konkurs. Klubben löste då
situationen genom ett tillfälligt lån från kommunen. Men för att ha råd att stanna kvar måste mer pengar dessutom skjutas till i form av sponsring inför framtiden.
– Vi behöver hjälp av kommunen, men har inte fått några pengar ännu. Ser man inte Ängelholms FF som goda ambassadörer för Ängelholms varumärke har vi alltid möjligheten att flytta, säger ordföranden Mats Karlsson till Helsingborgs Dagblad.
Karlsson nämner att en möjlig lösning är att flytta klubben till Hässleholm, 82 kilometer nästan rakt österut.
– Vi kan mycket väl flytta klubben till Hässleholm, det finns inga regler som säger att vi inte kan göra det.
ÄFF:s ordförande berättar att klubben i nästa vecka ska göra en ny budget för att säkra klubbens framtid. Han betonar att klubben dock aldrig räknat med spel i allsvenskan nästa säsong.
– Vi står inte och faller med att vi inte är i allsvenskan. Vi har vetat om att vi kanske skulle hamna i superettan och då får vi ta det från där, säger Karlsson.
Att flytta en klubb från en stad till en annan är vanligare i Nordamerika än här i Sverige. Så sent som i somras flyttades NHL-klubben Atlanta till Winnipeg och flera andra klubbar ryktas vara nära en flytt till andra städer i USA där de ekonomiska resurserna är större
Publicerad 2011-11-01 kl 13:54
Annons
Annons
Annons