Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ängelholm kan tvingas spela på Olympia

Om Ängelholm går upp kan klubben tvingas byta hemmaplan. Till Olympia.
- Ett faktum att arenan inte håller för allsvenskt spel, säger Anders Sigurdsson till HD om Ängelholms IP.

Succégänget Ängelholms FF leder, lite överraskande, superettan med nio matcher kvar. Om laget går upp i allsvenskan kan laget dock tvingas bort från sin hemmaarena Ängelholms IP.

- Det är ett faktum att arenan inte håller för allsvenskt spel, säger fotbollförbundets säkerhetschef Anders Sigurdsson till HD.

Klart är att så kallade högriskmatcher (matcher mot stora lag som Malmö FF, AIK och Helsingborg) inte kan spelas på Ängelholms hemmaarena. Reservarenorna är då Olympia i Helsingborg och Örjans Vall i Halmstad.

- Jag och HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg har inlett en diskussion om att få spela de matcherna på Olympia i stället, säger ÄFF:s klubbchef Jörgen Ljungquist.

Ängeholms IP ska rustas upp för att möta förbundets krav för de matcher som inte ses som högriskmatcher. Om inte förbundets krav tillgodoses får Ängelholm spela alla sina hemmamatcher på bortaplan. Förutsatt att laget verkligen tar steget upp i Sveriges högsta serie.

- Vi är väldigt noga med att inte ta ut någonting i förskott. Det är nio matcher kvar och allt kan hända, säger Ljungquist.

Publicerad 2011-08-28 kl 09:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons