Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ängelholm mot allsvenskan - för första gången någonsin

Ishockeylaget Rögle har alltid varit stadens stolthet. Nu är fotbollen på väg att ta över.
Ängelholms FF är på väg upp i allsvenskan — för första gången någonsin.

- Folk börjar förstå att det finns ett fotbollslag i staden, säger ÄFF-tränaren Joakim Persson.

Med åtta omgångar kvar leder Ängelholm superettan, tolv poäng före tabellfyran Ljungskile, som är under kvalstrecket. Lagets tränare Joakim Persson tror att den allsvenska platsen är säkrad.

- Jag tror att vi reder ut det och tar en av de två första platserna. Fotbollsmässigt hör vi hemma i allsvenskan. Jag tror ju säkert att det laget vi har inte är sämre än det laget som IFK Norrköping gick upp med. Vår stomme håller allsvensk medelklass, det är jag helt övertygad om, säger Joakim Persson.

- Organisationsmässigt är vi långt ifrån. Det behövs en ny arena, den ska stå klar 2014. Jag vet inte hur de gör om vi går upp nu. Jag tror eventuellt att de tillåter oss att spela vissa matcher hemma, men sedan får man väl hyra in sig på Olympia i Helsingborg.

Snackas fotboll nu

Om man är sportintresserad och bor i Ängelholm så har alltid ishockeylaget Rögle varit stadens stolthet. Om man bara är fotbollsintresserad så har man åkt till Helsingborg. Men nu är en förändring på väg att ske.

- De sägs att det snackas väldigt mycket fotboll nu. Det tog 21 omgångar innan folk började inse vad vi är på väg att ställa till med. Nu tror faktiskt folket att vi redan är i allsvenskan, säger Joakim Persson.

- Jag är uppväxt i Ängelholm på somrarna och den enda fotbollen som var där det var när hockeykillarna höll igång innan deras säsong började. Jag tror säkert att 50 procent av stadens människor som kollar på fotboll åker in till Helsingborg och kollar. Det är kanske nu folk börjar tänka att "vi har ett eget lag, ska vi åka dit och kolla".

Nervöst som tränare

Joakim Persson har tidigare spelat för klubbar som Malmö FF, IFK Göteborg, Atalanta och Hansa Rostock. Nu är han alltså på väg att föra upp Ängelholm i allsvenskan — under sitt första år som fotbollstränare.

- Det sitter fint i så fall. Det är mer nervöst att stå vid sidan av plan. Det är roligt, men det är ju så mycket enklare att spela. Man ska vara där en timme innan, få lite behandling, ta på sig skorna och gå ut och köra bara. Sedan kan man duscha och åka hem, säger han.

- Nu börjar det från åtta på morgonen till... ja, fystränaren ringde mig i går vid halv tio på kvällen, men då tänkte jag: "nä, jag får ha någon timme ledigt".

TT

Publicerad 2011-09-01 kl 12:15
Annons
Annons
Annons