Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ängelholms elitlicens för hösten klar - men konkurshotet kvartstår

Foto: Scanpix

Paul Myllenberg.

SvFF har gett klartecken för Ängelholm att spela färdigt serien. Men konkurshotet kvarstår, enligt HD finns dock en plan som håller.
- Det kommer att krävas någonting utifrån, säger Paul Myllenberg till tidningen.

Svenska fotbollsförbundet har godkänt Ängelholms retroaktiva siffror för kontrolldatumet 31 augusti. Det innebär att klubben klara elitlicensen för hösten och har SvFF:s godkännande för att spela klart serien. Men problemen är långt ifrån lösta.

2,1 miljoner önskades av ÄFF i driftsbidrag av kommunen och det är ungefär den summan som kommer att krävas om klubben ska överleva. På insamlingen som man startat på nätet har det hittills donerats över 100 000 kronor. Mycket pengar saknas alltså, men enligt tidningen HD har Ängelholm en plan för att rädda klubben som ska hålla.
- Vi har en plan för hur vi jobbar, men patienten ligger fortfarande på operationsbordet, säger ÄFF:s klubbchef Paul Myllenberg till HD.

Myllenberg menar att det inte är klart att klubben kan spela klart serien. Spelarna får i nuläget inga löner och klubbchefen menar att de behöver hjälp utifrån.
- Vi har inga nya pengar in i dagsläget och lever på folks goda vilja. Den viljan är fortsatt god annars hade vi inte levt.

Fotbollskanalen har tidigare pratat med Licensnämnden om hur ekonomiskt krisande Ängelholm kunde få elitlicens från första början.
- Det är egentligen inte så konstigt. Till elitlicensen tittar man på historiska bokslut. Det innebär en tröghet i systemet. Elitlicensen till 2014 är baserat på 2012 års bokslut. Vi har inget system där vi ska bedöma framtiden, budget och prognoser. Vi baserar licensen på bokslutssiffror och det blir en viss eftersläpning, förklarar ordföranden Richard Johnsson.

Publicerad 2014-10-02 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons