Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Ängelholms FF överlever minst tre veckor till: "Vi har betalat ut alla löner"

Foto: Scanpix

Ängelholms FF överlever minst tre veckor till.

En samarbetspartner kliver in med pengar.

- Vi har just betalat ut skatt och löner för september, säger Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Den ekonomiska krisen fortsätter för Ängelholm, som är i behov av minst 2,1 miljoner kronor för att undvika konkurs. Efter att kommunen nekat att skjuta till just den summan i så kallat driftsbidrag, och samtidigt avböjt att gå i borgen för ett långsiktigt lån, verkade läget nattsvart i förra veckan. Som en sista, till synes desperat åtgärd valde ÄFF att gå ut med en insamling där fotbollsintresserade över hela landet ombads att skänka pengar till föreningens verksamhet. Något som dock bara inbringade drygt 100 000 kronor, en tjugondel av vad ÄFF hoppats på.

Men fotbollskanalen.se kan berätta att den akuta situationen tills vidare ändå är undanröjd. Tack vare stöd från en samarbetspartner har klubben på söndagseftermiddagen fått in tillräckligt med pengar för att betala eftersläpande löner och skatt för september månad.

- Det stämmer. Vi  har skaffat oss tre veckor till. Det är positivt. Det är givetvis bra för killarna och alla anställda i övrigt, säger Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Så alla har fått sin lön?

- De fick det här precis, ja.

Beskedet kommer just som Ängelholm meddelat att elva spelare lämnat återbud till söndagens match i superettan, mot Varberg. Något som satt fart på spekulationerna om att det skulle pågå en strejk inom Skånelaget. Uppgifter som Paul Myllenberg nu dementerar.

- Som du förstår finns inget sådant incitament eftersom vi betalat ut alla löner. Men även innan vi gjorde det var påståendena grundlösa. Den situation som klubben befinner sig i har snarare fått oss att bli sammansvetsade i en ännu högre grad. Vi kämpar allihop för att klara detta. Det gäller alla som jobbar på kansliet, det gäller folket runt laget och det gäller oss i styrelsen, säger han.

Är konkurshotet avvärjt nu?

- Nej, man kan säga att vi skaffat oss tre veckors spelrum till. Som det ser ut nu har vi skaffat oss den tiden fram till nästa lön.

Hur stora summor har ni fått in?

- Så att det täcker personalkostnaderna i stort sett, i kombination med den insamlingen vi gjorde också.

Hur ser situationen ut i övrigt?

- Vi saknar fortfarande miljonbelopp, ungefär lika mycket som tidigare, men nu har vi mer tid att ta oss an det. Faran är inte över, vi har stora utmaningar att klara av. Lönerna vi betalat är ju retroaktiva, så det är ingenting som ger andrum framåt på det sättet. Däremot ökar det förutsättningarna för att vi ska kunna resa oss ur det här.

Publicerad 2014-10-05 kl 14:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons