Efter åskavbrottet - Öster vann Smålandsderbyt i superettan

Åska gjorde att Smålandsderbyt mellan Öster och Jönköpings Södra fick brytas i den första halvleken.
När matchen väl kom igång igen drog Växjö-laget det längsta strået.

Öster och Jönköpings Södra möttes i kväll i ett Smålandsderby i superettan. Inför matchen regnade det ordentligt på Visma Arena, och ungefär tio minuter in i matchen valde domaren också att bryta matchen på grund av åska.

Matchen var avbruten i ungefär 20 minuter innan den kunde återupptas.

En knapp halvtimme in i matchen tog Öster ledningen i matchen genom Isak Magnusson - och släppte den sedan aldrig, då man vann med 1-0. Matchen var Magnussons första för Öster sedan han kom från Kalmar för mindre än en vecka sedan.

J-Södra fick dessutom Marcus Degerlund utvisad i den 72:a minuten.

Öster ligger på nionde plats i superettan efter 13 spelade matcher. J-Södra passeras i och med förlusten av Helsingborg, som samtidigt vann stort mot Falkenberg, i tabellen. J-Södra ligger på sjätte plats i tabellen.

I nästa omgång ställs Öster mot Akropolis borta, medan Jönköpings Södra tar emot IFK Värnamo hemma.