Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Askebrand klar för Örgryte: "Thomas är bra på att skapa resultat"

Foto: Bildbyrån

Örgryte räddade superettan-kontraktet under lördagen.
Under söndagen presenterade man Thomas Askebrand som ny tränare för sina spelare.
- Känns väldigt bra för oss, säger Öis-ordföranden Joacim Nordh till GP.

Han var nära Varbergs Bois, men valde till slut att ta över Örgryte IS. Nu har Thomas Askebrand presenterats för spelarna som ny Öis-tränare.

- Det känns väldigt bra för oss. Vi har skrivit ett kontrakt med honom på 2+1 (år) och han hade tagit över även om vi hade hamnat i division 1. Det här känns verkligen jättebra och det var många positiva kommentarer när jag informerade spelare och ledare, säger Örgrytes ordförande Joacim Nordh till Göteborgs-Posten.

Nordh menar att det är tre saker som gör att klubben satsar på just Askebrand, som lämnade Öster efter den nyss avslutade säsongen.

- Vi vill utveckla vår akademi och satsa på egna spelare och där är Thomas bra på att coacha och ta upp sådana spelare. Sen är han en jädra bra kille och person och sen är han bra på att skapa resultat. Han gjorde det bra i Falkenberg, bra i Öster och han är bra på att skapa en bra grupp vilket jag gillar.

Sören Börjesson, som varit huvudtränare under hösten, kommer fortsätta som assisterande tränare i Örgryte. Fredrik Björck har fått ett förslag från Öis om att fortsätta som assisterande tränare.

Publicerad 2017-11-12 kl 18:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons