Assyriska och Häcken tappade poäng i toppstriden

Både Assyriska och Häcken, tappade poäng i superettan på söndagen. Serieledande Assyriska förlorade borta mot Zoran Lukics lag Qviding. Göteborgarna vann med 2-1 efter två snabba mål i första halvlek av Mathias Gravem och Hannes Stiller. Det var duons fjärde respektive sjunde mål för säsongen.
Precis före halvtid drabbades Assyriska av ännu ett bakslag när mittfältaren Aziz Corr Nyang blev utvisad. Men trots det skulle det bli spännande. Assyriskas bäste målskytt, Marcos Ferreira, gjorde sitt nionde för säsongen i 85:e minuten, och därefter forcerade gästerna framåt. Förre AIK-anfallaren Göran Marklund hade två avslut från nära håll på övertid, men målvakten Tommy Naurin lyckades hålla tätt.

Assyriska behåller dock serieledningen, då Häcken bara fick 1-1 borta mot Ängelholm. Hemmalaget tog ledningen genom Patrik Larsson, och såg ut att kunna hålla undan till seger. Häcken kom ofta till skott, men hade svårt att träffa mål. Men Diego De Campos Souza ändrade på den saken - på nära håll stötte han in kvitteringen, och Häcken knappade därmed in något på Assyriska.
Brommapojkarna besegrade Falkenberg hemma på Grimsta - Erik Pilfalk, ensam på topp i BP, skötte sig bra. Det blev två mål, och han avgjorde därmed 2-1-matchen.