Assyriska ryckte i toppen

Fyran Mjällby körde över trean Åtvidaberg - det gav tvåan Assyriska chansen att rycka i toppen av superettan.
En chans som Södertäljelaget inte missade.

Assyriska var storfavorit hemma mot bottenlaget Jönköpings Södra, och tog kommandot i första halvleken. I den 40:e minuten fixade dessutom brasilianaren Marcos Ferreira 1-0, på passning från Stefan Batan som är utlånad från Djurgården till sin moderklubb.
Men direkt i andra halvlek fick Assyriska mittbacken Pierre Bengtsson utvisad, och Jönköping tog över. Såväl Andreas Ingel som Tommy Thelin och Emil Backlund hade chanser för gästerna, men Assyriska lyckades hålla undan för segern.
Södertäljelaget rycker därmed något från Åtvidaberg, som fick storstryk - hela 5-1 - av tabellfyran Mjällby. Blekingelaget var snäppet vassare, men fick enorm utdelning. Efter en kvart presenterade sig värvningen från Malmö FF, ex-allsvenske skytteligavinnaren Niklas Skoog, med ett skott från 20 meter. Två minuter senare smällde det igen, genom Marcus Ekenberg.

Åtivdaberg reducerade, men innan halvleken var över hade Daniel Nilsson gjort 3-1. En frispark långt utifrån vänsterkanten letade sig hela vägen in i mål.
Det tog knäcken på gästerna, och den andra halvleken blev tämligen händelsefattig. Men Mjällby hann ändå göra två mål till - bland annat ett frisparksmål genom Ekenberg från 25 meter.
Mjällby knappade därmed in på Åtvidaberg som innehar kvalplatsen till allsvenskan, men som nu är fyra poäng från Assyriska.
I söndagens tredje match tog Väsby en stark trepoängare borta mot Qviding. Bara fyra minuter från full tid satte Alieu Jagne matchens enda mål.