Assyriska vann seriefinalen

Assyriska skakade av sig Häcken och är nu i ensam ledning av superettan.
Södertäljelaget vann måndagens toppmöte med 2-1.

Det kunde inte ha varit jämnare i superettan inför måndagens toppmöte mellan Assyriska och Häcken. Lagen låg på samma poäng (29) och hade dessutom samma målskillnad.

Men till skillnad från matchen på Rambergsvallen för två veckor sedan kunde måndagens match i Södertälje skilja de båda lagen åt.
Assyriska gick upp i ledning i superettan efter att ha tagit tre poäng.
Efter en mållös första halvlek kunde Aziz Corr Nyang sätta 1-0 i den 50:e minuten. Häckens kvittering kom elva minuter senare genom Jonas Henriksson, men Assyriskas Eddie Moussa ville inte se någon repris från förra omgångens möte.
I den 71:a minuten fastställde 24-åringen slutresultatet efter framspel av Göran Marklund.

I måndagens övriga superettanmatcher fick bottenlaget Sirius ingen hjälp av att nyförvärvet Johan Pettersson gav Uppsalaget ledningen borta mot Åtvidaberg redan efter sex minuter. Sirius är kvar på jumboplatsen sedan Ricardo Santos och Oscar Möller ordnat hemmaseger med 2-1.

Även kvällens tredje match slutade med samma siffror. Qviding vann borta mot Landskrona sedan Josef Karlsson gjort det avgörande målet i den 69:e minuten. Dessförinnan hade Hannes Stiller och Fredrik Olsson hittat målet.