Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Assyriskas stjärna på väg till turkisk toppklubb - kan rata allsvenska lag

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Nahir Besara

Förra året gick Mikael Ishak till Köln.

Nu kan det bli Nahir Besaras tur att lämna Assyriska för en europeisk klubb.

– Han ska provträna med Genclerbirligi, säger klubbchefen Aydin Aho.

Nahir Besara, 21, har gjort en imponerande säsong i superettan. Med ett år kvar på kontraktet jagas Assyriskas innermittfältare av flera klubbar - nu kan fotbollskanalen.se avslöja att han ska provträna med turkiska ligafemman Genclerbirligi.

– Han åker dit i dag. Det är väldigt kul för Nahir och för oss. Han har gjort en väldigt bra säsong så det är inte konstigt att bra klubbar vill ha honom. Genclerbirligi har tittat på Nahir flera gånger i år och gillar honom mycket, säger Aydin Aho.

– Det finns konkret intresse från två allsvenska klubbar också, men svenska klubbar är försiktigare än europeiska lag. Genclerbirligi vill verkligen bekanta sig med Nahir. Han ska vara där i en vecka.

Förra året gick Mikael Ishak från Assyriska till Köln. Nu är Södertäljeklubben på väg att få iväg ännu en spelare från superettan till en europeisk storklubb. 

– Det är väldigt kul för oss, ett kvitto på att vi gör bra saker i Assyriska, säger Aydin Aho.

Efter elva omgångar ligger Genclerbirligi femma i den turkiska ligan, bara fem poäng efter serieledaren Galatasaray. Om Nahir Besara skriver på för klubben blir han lagkamrat med den förre MFF-mittfältaren Jimmy Durmaz.

– Genclerbirligi är en väldigt fin och seriös klubb som har ett bra rykte i Turkiet. Det är väldigt kul för Nahir att en toppklubb vill ha honom, säger agenten Patrick Mörk.

Publicerad 2012-11-12 kl 13:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER