POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Astrits bror - yngst i superettan

Astrit Ajdarevics yngre bror Arben har klart med ett a-lagskontrakt i superettanklubben Falkenberg. I framtiden hoppas han spela tillsammans med sin storebror:
- Det är klart att det är en stor dröm, säger Arben.

Storebror Astrit är redan etablerad i U21-landslaget och belgiska storklubben Standard Liegé. Nu är näste Ajdarevic är klar för elitfotboll. 17-årige Arben Ajdarevic har skrivit på ett tvåårigt a-lagskontrakt med Falkenberg. Med det är han yngst i superettan med ett sådant kontrakt.

- Det är ju riktigt kul om det är så, ett kvitto på att man gjort något rätt. Jag fick kontraktet hem i går och har skrivit på. Det ska lämnas in på kansliet i dag, sedan är det klart, säger en glad Arben Ajdarevic till FotbollDirekt.se.

- Jag är uppvuxen här och känner att det finns bra utvecklingsmöjligheter i Falkenberg. Det är upp till tränaren om jag får spela i höst, men till nästa säsong är målet att få speltid och etablera sig i superettan.

Vad är dina styrkor som spelare?

- Det är väl passningsspelet och spelförståelsen, jag har en ganska bra vänster.

Det låter lite som Astrit?

- (Skratt), kanske. Nej men jag är jag och han är han. Jag har min egen spelstil.

Men hur ser du på att ha en så pass etablerad spelare till storebror?

- Bara kul och positivt. Han är ett bra stöd och kommer med många tips och så. Jag känner inte någon press att jag måste bli lika bra som honom, utan jag går min egen väg.

Fotbollsfamiljen Ajdarevic har satt spår tidigare även bortsett från Astrit. Pappa Agim gjorde 105 mål på 175 matcher i Falkenbergs a-lag, och yngste brodern, 14-årige Alfred, har tränat med Premier League-klubben Fulham.

- Det är klart att det är en stor dröm, alla brorsorna tillsammans i samma lag. Det har ju hänt förr att bröder spelat tillsammans i stora lag och gjort det bra, så varför inte? Det hade varit något det, avslutar Arben Ajdarevic.

Publicerad 2012-09-25 kl 13:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå