Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Åtvidaberg tillåter inget smörgåsbord: Riskerar inte förlora en enda spelare

Många klubbar riskerar spelarflykt efter säsongen. Svenska mästarna Malmö, Mjällby och Örebro. Åtvidaberg däremot klarar sig. Trots många spännande namn har Åtvidaberg skrämt bort allsvenska konkurrenter.

- Att drabbas av spelarflykt finns inte för oss. Jag tror inte vi riskerar att förlora en enda spelare, säger Åtvidabergs sportchef Mats Karlsson till FotbollDirekt.se.
- Jag tror våra konkurrenter har insett att vi har kontrakt med alla våra viktigaste spelare och att det därför kostar att ta spelare från oss.

Åtvidaberg såg efter en stark höst ut att in i det längsta kunna rädda sig kvar - innan det snöpliga slutet i slutomgången där Gefles poäng borta mot IFK Göteborg, 0-2 till 2-2, skickade Åtvidaberg ur allsvenskan.
Snopet för nykomlingen som poängmässigt inte var ett nedflyttningslag under hösten.

Men värre än så ser det alltså inte ut att bli.
Åtvidaberg slipper - till skillnad från många andra allsvenska klubbar - spelarflykt och kan i lugn och ro fortsätta att bygga vidare på det lag som i mångt och mycket överraskade kritikerna den här säsongen.
Ett närmast sensationellt faktum med tanke på namn som Bruno Marinho, Haris Radetinac, Paulus Roiha och Oscar Möller, för att nämna några.

- Vi har haft en förfrågan från en annan allsvensk klubb - men mer är det inte. Överraskad? Ja och nej. Det är klart att jag på sätt och vis är det eftersom vi har så många bra spelare och särskilt som vi ändå så långa stunder gjorde en så bra säsong.

- Men å andra sidan har vi framförhållning kring alla våra viktigaste spelare så det är inte gratis att komma till oss och vilja handla.

Ett annat viktigt fakum är att Åtvidabergs budgetramar varit väl tilltagna inför säsongen och inte därmed i närheten av att spricka, trots degraderingen.
Östgötarna behöver helt enkelt inte strypa kostnader genom att lätta på lönetrycket i spelartruppen.

- Nej, vi har gjort plussiffror den här säsongen och vi är inte tvingade att sälja. Vi vill gå upp direkt och det kan vi göra genom att vi får behålla det lag som utvecklats så starkt som det har gjort.

- Nu ska vi bara försöka förstärka med 1-2 namn och spetsa till ytterligare så ska vi ha en bra chans att gå upp snarast möjligt.

Publicerad 2010-11-13 kl 14:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons