Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Edman ny sportchef i Landskrona Bois

Superettan

Landskrona Bois satsar vidare i superettan.
Fotbollskanalen kan nu avslöja att Erik Edman tas in som sportchef. 
Senare under tisdagskvällen bekräftade Skånelaget nyheten. 

Foto: Bildbyrån.

Landskrona Bois klarade kontraktet som nykomling i superettan 2021 och gjorde ett rejält ekonomiskt överskott på 5,6 miljoner kronor. Något som innebar att man fick upp det egna kapitalet till 3,9 miljoner efter flera år av ekonomisk kris.

Det innebar att klubben bestämde sig för att anställa en sportchef. Ett uppdrag som fram tills nu tagits om hand av huvudtränaren Billy Magnusson. Nu kan Fotbollskanalen avslöja att Erik Edman blir sportchef i Landskrona Bois, medan Magnusson fortsätter som chefstränare. 

Senare under tisdagen bekräftade Bois nyheten på sin hemsida. En dialog pågår nu mellan Landskrona och Hittarps IK, där Edman varit huvudtränare sedan 2020, om när Edman kan börja arbeta som sportchef i superettan-klubben. 

ANNONS

- I en bra rekryteringsprocess med bred förankring internt var den samlade bilden att Erik Edman stack ut som den tydligaste kandidaten att fortsätta utveckla Landskrona Bois utifrån de vägval vi gjort, säger Bois klubbchef Michel Ekberg på klubbens hemsida.

Han fortsätter:

- Vi ska vara en förening som har en kvalitativ miljö för spelare att utvecklas samt prestera i. Vi vill värna om den identitet vi byggt med företrädesvis yngre spelare med potential. Jag är övertygad om att Erik Edman är rätt person att utveckla den strategin samt förädla den på ett sätt som både ger utväxling i prestationer och resultat.

Edman är själv glad över att få börja arbeta som sportchef i Landskrona.

- Det är klart att det kittlade lite grann, då det är ett attraktivt jobb att vara sportchef i Landskrona Bois. Sedan har vi haft ett antal möten och känt på varandra. Det är olika personer som varit involverade från styrelsen, och även den sportsliga ledningen, säger han i en tv-intervju på klubbens hemsida. 

ANNONS

På frågan vad som lockar med uppdraget är svaret:

- Det är framför allt en förening, som gjort en otrolig resa de senaste tre och ett halvt, fyra åren. De spelar en väldigt attraktiv fotboll, och både ledare och spelare har tagit enormt stora kliv. Det är en viktig och bidragande orsak till att jag kände att det här uppdraget är väldigt spännande för mig att vara med på och den här resan. 

Edman har efter han avslutade spelarkarriären i Helsingborgs IF varit assisterande tränare i HIF och i Eskilsminne samt huvudtränare för numera nerlagda HIF Akademi och nu senast chefstränare i Hittarp, som han tog upp till division 2. 

Även klubbchef Michel Ekberg har sedan tidigare en bakgrund i Hittarp, då han varit klubbchef i föreningen under två perioder i sammanlagt sex och ett halvt år. 

ANNONS

Landskrona Bois gjorde i fjol comeback i superettan och överraskade med en sjätteplats i seriespelet. I år har Bois inlett säsongen med åtta poäng efter sju omgångar och är på tionde plats i tabellen. Härnäst ställs Landskrona mot Utsikten borta på onsdag i serien. 

Publicerad 2022-05-17 kl 17:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto