Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Avslöjar: Efter turerna kring Järdler – Thern tar över Värnamo

Foto: Bildbyrån.

IFK Värnamo reagerade starkt när Öster kontrakterade Christian Järdler.
Nu blir Jonas Thern tränare.
- Efter matchen mot HIF tar han över, säger en med insyn i IFK till Fotbollskanalen.

För en dryg vecka sedan kom uppgifter om att Öster ville ersätta tränaren Thomas Askebrand med IFK Värnamos tränare Christian Järdler. Vilket gav upphov till stor ilska i Värnamo då Växjö-klubben gjort klart med Järdler utan att förankra det med hans nuvarande arbetsgivare.

- Detta är en krigsförklaring från Östers sida och man har gått bakom ryggen på oss helt och hållet, sa Kaj Larsson, ordförande i IFK Värnamo till Smålandsposten.

- Kutymen är att om man är intresserad av en tränare under rådande kontrakt så tar man kontakt med dennes klubb. Här har man inte gjort det och vad jag förstår har man gjort upp med Christian först och sedan kommit till oss och framfört att man vill lösa ut honom.

IFK Värnamo har fyra matcher kvar i seriespelet och möter Helsingborgs IF under måndagen. I den matchen kommer Järdler att leda laget.

- IFK vet att jag kommer göra det professionellt, säger Värnamo-tränaren till Värnamo Nyheter.

Men redan nu agerar IFK Värnamo och uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att Jonas Thern tar över som tränare efter matchen på Olympia i Helsinborg måndag.

- Han har bestämt sig och efter matchen mot HIF så tar han över, säger en med insyn i IFK Värnamo till Fotbollskanalen.

Redan i juni gjorde man klart med Jonas Thern comeback i IFK Värnamo med hjälp av två av klubbens sponsorer och från och med 1 augusti blev han ansvarig för elitverksamheten under A-laget.

- Det funkade bra förra gången så nu hoppas man att det ska bli bra ytterligare en gång. Det känns spännande, det känns bra och det känns egentligen perfekt för mig i och med att jag inte haft så mycket fotboll på eftermiddagarna, sa Jonas Thern då.

Av tvisten som fick Jonas Thern att lämna klubben och stämma den 2011 finns inget kvar.

- För några år sedan träffade jag de berörda från föreningen som var med i vår tidigare oenighet, vi gick igenom vad som har varit och beslutade att tillsammans lägga det bakom oss. Efter en period med diverse uppdrag så är jag nu på en plats i livet där en återkomst till IFK Värnamo passar perfekt och känns väldigt inspirerande. IFK Värnamo har gjort det bra resultatmässigt sedan jag lämnade och jag ser nu fram emot att vara med i föreningens fortsatta utveckling, sa Thern.

Jonas Thern har ett långt förflutet i IFK Värnamo som är hans moderklubb som spelare. Han var sedan tränare i början av 2000-talet innan han tog över Halmstads BK samt när klubben 2010 tog steget upp i superettan och då man var en veritabel talangfabrik med spelare som Niklas Hult, Viktor Claesson, Joseph Baffo, Loret Sadiku, Simon Thern och även Mohamed Bangura.

Återstår att se vad Thern får för effekt denna vända i klubben? Första uppdraget är att ordna nytt kontrakt i superettan.

Klubbens sportchef Thomas Lundqvist förnekar att en ny tränarlösning skulle vara klar.

- Nej, det är inget sådant beslut taget. Vi har kontrakt med Järdler nästa år också, säger han till Fotbollskanalen.

Så i dagsläget är det han som tränar laget resten av säsongen också?
- Absolut.

Har ni pratat med Jonas någonting om att han skulle kunna vara aktuell till att ta över?
- Jonas är inne i föreningen och är anställd på halvtid. Han jobbar ju på ungdomssidan. Det är ju ingen nyhet i sig.

Men just nu är det inte aktuellt att han ska ta över efter Christian?
- Nej.

Även då Fotbollskanalen kunde berätta att Jonas Thern var klar för en återkomst till Värnamo, i juni i år, valde klubben att förneka.

Publicerad 2017-10-15 kl 18:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons