Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Avslöjar: Ingelsten lämnar Gais - i samtal med flera klubbar

Nästa

Avbryt
Försök igen

Patrik Ingelsten, här i Falkenbergs tröja.

Patrik Ingelsten lämnar Gais. Nu är den förre allsvenske skyttekungen hungrig och redo för en ny satsning i en annan klubb.
- Jag är väldigt motiverad, säger han till Fotbollskanalen.

Inför säsongen 2015 värvade Gais in anfallaren Patrik Ingelsten från Mjällby. Under den gångna säsongen gjorde 33-åringen sex mål och tre assist i superettan, och han bar kaptensbindeln när han spelade.

Men nu lämnar Ingelsten Gais.
- Ja, det blir ingen fortsättning, bekräftar han för Fotbollskanalen.

- Jag bor i Halmstad, har pendlat i ett helt år och nu måste jag gå ner rätt kraftigt i lön, så därför har vi diskuterat och kommit fram till att det blir lite för långt för mig att pendla till den ersättningen. Jag har all förståelse för att Gais måste spara in, men när man har familj, hus och allting så... Nu kanske inte Benjamin (Westman, Gais tränare) ville satsa på mig som försteforward som P-O (Ljung, Gais tidigare tränare) gjorde förra året och då får man acceptera att gå ner i lön. Men det är en liten fotbollsbit, en ekonomisk bit och sen pendlingen. Så det är många faktorer som spelar in.

Hur känns det att lämna Gais?
- Jag vill tacka alla Gais-supportrar och de som jobbar i klubben. Jag har haft ett fantastiskt år. Resultaten blev inte vad vi hade hoppats på, men det är en fantastiskt fin klubb  med väldigt bra supportrar och ett härligt gäng som jobbar på Gais-gården. Det var ett år som jag aldrig kommer att glömma. Jag ser väldigt positivt på det bortsett från resultaten. Det var ett fint år. Det är lite synd att det blir som det blir, men det handlar om att gå vidare ibland. Gais har valt att lägga krut på annat än mig och det får jag så klart acceptera.

Just nu är det oklart kring vad som händer med Ingelsten framöver. Men klart står i alla fall att den förre Kalmar FF-, Heerenveen- och Viking-spelaren är laddad för en ny satsning i en annan miljö.

- Jag känner att jag fortfarande är väldigt motiverad och sugen. Jag kommer jobba vidare med min agent för att hitta något attraktivt och se vad som dyker upp. Men det ska kännas rätt. Så länge jag är motiverad att spela på högsta möjliga nivå så ska jag ta den chansen. Det hade varit en annan sak om huvudet sa till mig att sluta. Men det vill jag inte göra.

Mellan 2010 och 2013 spelade Ingelsten i norska Viking. Efter en tung period med skador fick han där en större förståelse för hur mycket han uppskattar fotbollen.

- Det var i Norge under en period som jag insåg hur roligt det är med fotboll och när jag förra året hade Henrik Larsson som tränare, när jag var utlånad till Falkenberg, så pushade han mig mycket och sa: "Spela så länge du bara kan". Det är fantastiskt roligt att spela och att en sådan person som Henrik Larsson säger det där till en gör ju att man blir ännu mer pushad. Jag ser verkligen fram emot att springa skiten ur mig i januari och februari för att orka hela året.

- Det hade varit en sak om jag bara varit ute efter att tjäna mina sista pengar, men så länge jag har det där drivet så måste jag kämpa på. Och jag har absolut det drivet.

Fysiskt sett mår den förre allsvenske skyttekungen bra, enligt honom själv.
- Kroppen mår bra. Det är inga problem. Jag blir egentligen bara 34 år det här året och det finns ju en del spelare som spelat till 40, så kroppen är inget problem.

Och vad håller du för nivå? Hur har det varit formmässigt senaste tiden?
- Formen har väl varit lite upp och ner. Problemet förra året var att jag gick miste om en hel månad av försäsongen, vilket gjorde att jag fick en ganska trög start. Sen blev det väldigt mycket positionsförändringar, lite olika taktiska uppställningar och jag kom inte in i rytmen som jag hade hoppats på. Men jag tycker att jag under den sista eller de två sista månaderna visade att jag håller hög klass. Då kände jag att jag var tillbaka på den nivån att jag kunde leverera som jag ville och jag hoppas komma igång ännu bättre framöver.

Är det spel på västkusten som gäller framöver?
- Egentligen är jag öppen för det mesta. Jag är så pass motiverad att jag absolut är beredd att lyssna på klubbar på lite längre avstånd också. Då får man bara hitta en lösning i så fall. Så jag har inte stängt några dörrar.

Har du pratat med Halmstad?
- Ja, det har varit lite snack med bland annat HBK. Men det är en del klubbar som avvaktar lite för att se vad som händer. De kanske inte vill binda upp spelare för tidigt och sen finns det många klubbar som kanske blir av med någon spelare och att det först om det blir verklighet blir mer aktuellt att ta in en spelare.

- Men HBK är en av klubbarna som vi kollat med och som inte riktigt kan lämna besked än. Sen finns det ju Falkenberg, Varberg och så. Det finns klubbar som avvaktar för att se vad som händer, avslutar Ingelsten.

I spelaren här ovan kan du se Ingelstens fina drömmål för Gais från i våras. 

Publicerad 2016-01-03 kl 22:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER