POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Avslöjar: Ytterligare fyra spelare tvingas lämna Örgryte

Foto: SCANPIX/Örgryte

Örgryte bygger nytt inför 2017.
Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kommer varken Robertino Kljajic, Hampus Bohman, Anton Henriksson eller Joakim Hall erbjudas nya kontrakt.
- Det är så det är på den här nivån, konstaterar tränaren Marcus Lantz.

Som nykomling 2016 nådde Örgryte en niondeplats i superettan. Till 2017 formerar de om sin spelartrupp.

Sedan tidigare står det klart att Sebastian Ohlsson lämnar för IFK Göteborg och Jakob Lindström för Häcken. Dessutom fick duon Björn Anklev och Niklas Klingberg inga nya kontrakt.

Nu kan Fotbollskanalen avslöja att klubben gör sig av med ytterligare fyra spelare i form av Robertino Kljajic, Hampus Bohman, Anton Henriksson och Joakim Hall. Enligt uppgifter erbjuds ingen av dem nya kontrakt.

Öis-tränaren Marcus Lantz kommenterar spelartappen såhär:

- Det är samma rullians på spelare i alla superettan-klubbar. Jag tycker att vi har en stomme i laget, en startelva, som är kvar. Sedan får vi fylla på med spelare som konkurrerar. Vi känner oss trygga.

Vad gäller nyförvärv så har klubben hämtat in Danny Ervik från lokalrivalen Gais. Dessutom har Fotbollskanalen tidigare rapporterat om ett intresse för Utsiktens Erik Westermark.

- Det är jag som sitter och letar spelare. Jag är väldigt glad över att klubben har gett mig det ansvaret. Ännu större nu än innan. Och det finns absolut spelare som är påväg in, utan att säga för mycket, konstaterar Marcus Lantz.

- Sedan är det klart att ekonomin spelar in. Den har vi att förhålla oss till. Jag tror inte att Öis i dag kan plocka in färdiga spelare för de pengarna. Istället får vi hitta yngre spelare som vi kan utveckla. Sebastian Ohlsson och Jakob Lindström är utmärkta exempel. Vi har släppt många spelare till allsvenskan vilket visar att vi gör många saker bra. Och det tror jag är något som talar till vår fördel när vi diskuterar med spelare.

Ett annat namn som har nämnts i nyförvärvssnacket är Emil Skogh. En 23-årig ytter som gjorde 25 mål för BKV Norrtälje i division 2 den gångna säsongen. Han har besökt Öis två gånger. Senast under förra veckan då han gjorde fyra mål på två provspelsmatcher.

- En jättefin spelare och en bra kille som har varit och bekantat sig med oss. Sedan får vi se hur det blir där, säger Lantz som också bekräftar att det förs en diskussion med George Mourad. Anfallsveteranen sitter på ett utgående kontrakt.

- George har fått ett förslag från mig. Nu är det upp till honom att värdera det. Bollen ligger lite hos honom.

Diskussioner förs även med målvakten Abbas Hassan som kom till klubben från Elfsborg i somras. Där har de dock konkurrens av storklubbar från Hassans hemland Libanon, vilket Fotbollskanalen tidigare har rapporterat om.

- Han är en bra målvakt med en bra personlighet. Vi får se hur det blir där, säger Lantz.

Fakta: Örgrytes spelartrupp

Klara förluster: Sebastian Ohlsson (IFK Göteborg), Jakob Lindström (Häcken), Björn Anklev (Slutar), Niklas Klingberg (Inget nytt kontrakt), Robertino Kljajic (Inget nytt kontrakt), Hampus Bohman (Inget nytt kontrakt), Anton Henriksson (Inget nytt kontrakt) och Joakim Hall (Inget nytt kontrakt).

Klara nyförvärv: Danny Ervik (Gais).

Sitter på utgående kontrakt: George Mourad, Abbas Hassan och Kristoffer Björck.

Kontrakt över 2017: David Johansson, Johan Hammar, Hannes Sahlin, Fredrik Björck, Andreas Östling, Daniel Paulsson, Rasmus Andernil Bozic, Martin Mutumba, Andreas Berntsson, Alexis Yougouda Kada, Oskar Vilgotsson, Dardan Mustafa, Johan Elmander (till sommararen) och William Atashkadeh

Publicerad 2016-11-21 kl 14:09
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå