Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Bajen backar Berhalter – och sommarvärvar

Mardrömstrend för Bajen, men Gregg Berhalter sitter säkert.
"Vår cheftränare Gregg Berhalter samt vår sportchef Gustaf Grauers har mitt och styrelsens fulla förtroende" skriver klubbens vd i dag.

Hammarby har bara vunnit en av de nio senaste matcherna i superettan och röster har börjat höjas för att tränaren Gregg Berhalter och sportchef Gustaf Grauers ska få sparken. I dag gör klubbens nye vd Henrik Kindlund klart att det inte finns några som helst planer på att byta ut duon – åtminstone inte i dagsläget.

”Kommer det bli förändringar? Ja, om utgångspunkten är att vi inte är tillräckligt effektiva så är det nödvändigt med förändringar och förbättringar. Här vill jag också göra klart att vår cheftränare Gregg Berhalter samt vår sportchef Gustaf Grauers har mitt och styrelsen fulla förtroende” skriver Kindlund på Hammarbys hemsida.

Kindlund skriver vidare att resurser finns för att förstärka truppen i sommar – något som den sportsliga ledningen har planer på. Tidigare har FotbollDirekt avslöjat att Bajen förhandlar med Assyriskas anfallare Admir Catovic.

”Jodå, pengarna vi får från Stockholm stad och PEAB ger oss även ett visst ekonomiskt utrymme för investeringar i nya spelare. Dessutom kan vi vid rätt förutsättningar ha tillgång till externa finansiärer som är beredda att ta en del av det ekonomiska ansvaret i utbyte mot vinstandelar vid försäljning”

”För att det i slutändan ska ske några rekryteringar är det mycket som ska falla på plats, men vi har som sagt en tydlig ambition att förstärka och bredda truppen under sommaren”.

Vd:n skriver vidare om en ekonomi som nu mår bättre än de senaste åren.

”Ekonomin ser efter ett par mörka år anständig ut. Vi har budgeterat med ett underskott 2012, men den nyemission som genomfördes i vintras garanterar såväl likviditeten som det egna kapitalet i bolaget. Därutöver kommer vi dels erhålla en ”sign-on bonus” av Stockholm stad när det slutliga hyresavtalet för den nya arenan tecknas, dels har vi förhandlat fram ett ekonomiskt bidrag från PEAB med utgångspunkt i förseningen av den nya arenan. En del av dessa pengar kommer vi att använda för att reglera gamla skulder och en del kommer vi att spara till kommande år”.

Publicerad 2012-06-29 kl 13:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons