Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
2v

Bajen fördjupar samarbetet med Frej - U19-tränare tar över

Foto: Bildbyrån

Hammarby och Frej fördjupar sitt samarbete och blir "partnerklubbar".
Redan nu står det också klart att Bajens U19-tränare Lukasz Syberyjski blir ny huvudtränare för superettanlaget.

Under årets säsong har flera Hammarby-spelare varit utlånade till superettanklubben Frej. Marcus Degerlund inledde säsongen i laget innan han återvände till Bajen för att därefter lånas ut till IFK Göteborg. Dessutom har både Rebin Asaad och Dusan Jajic tillhört Täby-laget under årets säsong.

Tidigare i höstas kom rapporter från FotbollDirekt om att Hammarby och Frej skulle fördjupa sitt samarbete och under måndagen bekräftar klubbarna att de blir ”partnerklubbar”.

- Det här är ett riktigt spännande samarbete som vi tror kan bli väldigt positivt för Hammarby över tid. Med det fördjupade samarbetet blir vi partnerklubbar, där vi säkrar ett utbyte med en klubb i Stockholmsområdet på elitnivå. Det innebär att vi inte bara kan påverka utvecklingen av våra egna utlånade spelare, utan även skapa relationer till spelare hos Frej som vi tycker är intressanta, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Frejs ordförande Märta Rydbeck:

- Vi hämtar välbehövlig kompetens i form av tränare och hjälp med den sportsliga ledningen. Frej kommer 2019 spela sin femte säsong i superettan. Att söka denna typ av partnerskap är naturligt och ger oss resurser till en utökad satsning. Samtidigt är Frej en egen klubb med egen ledning som jobbar med sitt klubbmärke med ideell och lokal anknytning i norrort. Planen för 2019 är också att stärka organisationen med tillsättandet av en klubbchef som samtidigt får ansvar för att öka intäkterna till klubben.

Redan nu står det också klart att Lukasz Syberyjski, som tränat Hammarbys U19-lag under säsongen, blir ny huvudtränare i Frej. Stefan Olsson, som varit assisterande tränare i Frej, kommer att vara manager under kommande säsong.

Publicerad 2018-12-03 kl 14:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons