Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Bajen-Franzén förvånad över att få sparken

Hammarbys ändrade målsättningar blev Franzéns fall.
- I år ville man försöka gå upp redan 2012. Utifrån det har vi tagit för lite poäng, konstaterar Franzén för fotbollskanalen.

När Hammarbys spelare på torsdagen tränade i Årsta fanns Franzén inte på plats. Efter träningen hade spelarna kallats till ett extrainsatt möte där ordförande Kent Hertzell, sportchef Gustaf Grauers, och Alexander Östlund, sportsligt ansvarig i styrelsen, medverkade. Där informerades spelarna om beslutet.

- Vi har gjort en noggrann analys av situationern och kommit fram till att den här åtgärden var nödvändig. Vi väljer att ställa Roger Franzén åt sidan, även om han på intet sätt är ensam ansvarig för de uteblivna resultaten, säger Gustaf Grauers till Hammarbys officiella hemsida.

Tränare Franzén var förvånad över beslutet

- Jag är sparkad som chefstränare. Det är självklart en stor besvikelse. I somras gjorde man en automatisk förlängning av mitt avtal till 2012, så för en och en halv månad sen hade jag fullt förtroende. Det är klart att det kommer lite överraskande.

Har du någon förståelse för beslutet?

- Förståelse… Jag fick ju uppdraget i september förra året, att jobba långsiktigt. Vi skulle bygga ett nytt Hammarby, och nå Allsvenskan 2013. I år flyttade man fram målet och ville försöka gå upp redan i år. Utifrån det har vi tagit för lite poäng, konstaterar Franzén.

Varför tror du att beslutet kom nu?

- Det är en resultatbaserad bransch ju. Det har nog styrt beslutet. Men jag kan ju inte tolka deras beslut.

Varför ändrades målsättningen?

- Jag vill inte inte lägga mig i med åsikter och tankar om styrelsens arbete

Känner du att du har haft förutsättningar att implementera dina tankar och idéer?

- I och med att det inte varit så långsiktigt som tanken var från början. Då har man inte fått möjligheten fullt ut. Det tar ju tid att bygga en ny trupp och ett nytt lag, det är en process, förklarar tränaren.

Franzén fick budet idag och kommer i det närmaste ta lite ledigt för att se över sin situation. Hammarby låter nu assisterande tränare Roger Sandberg ta över chefstränarskapet.

Publicerad 2011-08-18 kl 19:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons