Bajens Johansson efter självmålet: "Har gjort ett i allsvenskan också"

Ex-allsvenska Hammarby ledde och var på väg att vinna mot Ängelholm.
Men på fem minuter vände allt, och premiären i superettan slutade med förlust, 2-3 (1-1).

Men det började bra för Hammarby när Linus Hallenius sprang ifrån Ängelholmsförsvaret två gånger, och gav Bajen ledningen 1-0 efter en kvart och med 2-1 i den 52:a minuten.
Då hade man dessutom hjälpt hemmalaget göra 1-1 med ett självmål, där Hammarbybacken David Johansson fick ett inlägg på sig så att bollen for in i eget mål.
-Jag har gjort ett i allsvenskan också, sånt händer, sade David Johansson.
Johansson var också inblandad i Ängeholms segermål, då David Bennhage stod för en soloprestation.
-Filip missade glidtacklingen, och sedan vände han bort mig och sköt.

"Inte glida fram"

Hammarby spelade stabilt och det var nog inte många av de drygt 3 000 på Ängelholms IP som kunde ana en hemmaseger.

-Vi hade bra kontroll, men föll tillbaka, kom fel i positionerna och så gjorde de två mål. Det gick snabbt, sade Johansson.
Hammarby har annars gjort bra resultat i träningsmatcherna. Men det är en annan femma:
-Bara för att det gått bra då, och att vi kommer från allsvenskan så betyder det inte att vi kan glida fram i superettan. Nu handlar det om hårt jobb. Men det är 29 matcher kvar.
Det var livat bland de ettusen tillresta Hammarbysupportrarna. De skapade stämning som i en allsvensk match.

Seger för Sundsvall

Men glädjen tog slut när inhopparen Patrik Larsson satte 2-2 för Ängelholm när han varit på planen knappt en minut.
-Avbytare ska tillföra energi i laget och det gjorde Patrik. På 45 sekunder. Det var skönt att vinna premiären. Det blev en fotbollsfest i denna hockeystad, sade Ängelholms tränare Roar Hansen.

Hammarbys tränare Michael Borgqvist trodde att hans spelare lurats in i en falsk trygghet när laget ledde:
-Vi hade kontroll men de (Ängelholm) fick energi av att vi gick ner oss. Det var en insats av oss som var lite upp och ner, sade han.

Gif Sundsvall, som är ett av en handfull lag som tippas kunna vara med i toppstriden, vann på tisdagskvällen sin premiärmatch. Nuri Mustafis mål, ett par minuter före slutet, innebar en 2-1-seger mot nykomlingen Brage.

Publicerad 2010-04-13 kl 22:31