Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Bajens tränare saknar licens - klubben tvingas bekosta dyr kurs i Tyskland

Gregg Berhalter får inte utbilda sig i Sverige.
Hammarby måste bekosta en dyr kurs i Tyskland som även gör att han missar seriematcher.
- Inga kommentarer, säger sportchefen Gustaf Grauers.

I december gjorde Hammarby klart med Gregg Berhalter som inte har någon tränarkarriär bakom sig. Den amerikanske tränaren anlände till Sverige med en B-licens från tiden i Tyskland, men det ställer till det rejält för den svenska klubben.

Dels saknar Gregg Berhalter en giltig B-licens eftersom den har passerat bäst före datum, dels är utbildningen för låg vilket betyder att han måste ta en A-licens i år.
Problemet är att Svenska fotbollförbundet vägrar att utbilda honom på grund av att hans tyska licens har gått ut, men även för att han inte kan svenska.

Hammarby har jobbat frenetiskt för att lösa problemet som dykt upp men sportchefen Gustaf Grauers ligger lågt:

- Inga kommentarer.

Nu måste Gregg Berhalter alltså utbilda sig i Tyskland och det betyder att Hammarby tvingas lägga ut massa pengar för utbildningen och dessutom riskerar Berhalter att missa någon eller några av lagets seriematcher.

Om Hammarby går upp i allsvenskan måste Gregg Berhalter ha påbörjat en Pro-utbildning (steget efter den A-kurs som han ska gå i Tyskland), vilket även en superettan-tränare måste från 2014, för att få leda laget.

Eftersom han får gå A-utbildningen i Tyskland finns det inga garantier att han får gå Pro i Sverige nästa år, om hans svenska fortfarande bedöms som dålig. Pro-utbildningen är omfattande med flera utbildningsdagar och det betyder att Bajen kan ställas inför nya problem nästa säsong.

Publicerad 2012-02-26 kl 18:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons