Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Bajens tunga smäll - Hopf kan lämna gratis på grund av klausul i avtalet

Här är Hammarbys smäll:
Enligt uppgift till fotbollskanalen.se kan viktige målvakten Johannes Hopf lämna klubben gratis.
- Inga kommentarer, säger ordförande Richard von Yxkull.

Hammarby har precis gjort klart med Nanne Bergstrand som tränare och nu kan hans första jobb bli att hitta en ny målvakt. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se kan nämligen Johannes Hopf, 26, lämna klubben gratis, trots att han har ett avtal till 2016. Lagets viktige målvakt har en klausul i sitt kontrakt som gör att han är fri att lämna Hammarby på grund av att de inte gick upp i allsvenskan.

- Jag har inga kommentarer till det. Vi pratar inte om våra spelares kontrakt i media, säger ordförande Richard von Yxkull.

Enligt uppgift till fotbollskanalen.se är flera lag i Skandinavien intresserade av att sno åt sig Johannes Hopf, en av klubbarna är Kalmar FF som i somras tappade Etrit Berisha till Lazio. Nyheten är givetvis jobbig för Hammarby, men det finns fortfarande en sak att hoppas på: Om Hopf stannar i Bajen förlängs hans kontrakt automatiskt med två år.

- Som sagt: jag har inga kommentarer till det här. Du lär få samma svar av alla i vår ledning, säger Richard von Yxkull.

Johannes Hopf skrev i juli 2008 på ett A-lagskontrakt med Hammarby som sträckte sig över 3,5 år. Säsongen efter debuterade han i allsvenskan och 2010 konkurrerade han ut Rami Shaaban. Sedan dess har 26-åringen varit given som förstamålvakt och 2010 och 2012 blev han vald till "Årets Bajenspelare". Samtidigt har det ryktats om intresse från flera engelska lag något som den förre sportchefen Gustaf Grauers kommenterat så här till fotbollskanalen.se.

- Jag vet att det finns intresse för honom. Ipswich, Swindon och Charlton i engelska The Championship och Hibernian i Skottland. Jag vet att han har en drivkraft att spela så högt som möjligt. I Sverige vill han såklart vara med och ta upp Hammarby till allsvenskan. Men, kan han få ett bra kontrakt i en klubb utomlands så vill han det. Det är inget att hymla om.

Publicerad 2013-11-11 kl 06:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons